Vitaking Aszkorbinsav Por (400g)

Vitaking Aszkorbinsav Por (400g)

400g C-vitamin por


A Vitaking aszkorbinsav por formában tartalmazza a C-vitamint. Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, csak tisztán ezt az értékes hatóanyagot. Nagy kiszerelésének köszönhetően igazán gazdaságos forma, jó ár-érték aránnyal bíró termék.

A C-vitamin vízben oldódó. Egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak.

Az aszkorbinsav por(ascorbin acid) egy nagyon gazdaságos C-vitamin forrás. Egyszerűen elkeverhető teában, vagy akár limonádé is készíthető belőle.

A C-vitamin hozzájárul:

az immunrendszer normál működéséhez intenzív test?mozgás alatt vagy azt köve?tően,
a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz,
az idegrendszer normál műkö?déséhez,
a normál pszichológiai funkció fenntartásához,
az immunrendszer normál működéséhez,
a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez,
a fáradtság és a kifáradás csök?kentéséhez,
az E-vitamin redukált formájának regenerálásához,
fokozza a vas felszívódását.
A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az alábbi funkciókhoz:

az erek normál állapotának, műkö?désének fenntartásához,
a normál csontozat fenntartásához,
a porcok normál állapotának, műkö?désének fenntartásához,
a fogíny normál állapotának fenntar?tásához,
a bőr normál állapotának, működésének fenntartásá?hoz,
a fogak normál állapotának fenntartásához.
Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta. Ekkor azonosította a C-vitaminnal. Mára a C-vitamin a legismertebb és legtöbbet használt vitamin.

Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat.

Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut)

C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.

Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.

Adatok

Gyártó:
Vitaking
-12%
3 810 Ft3 390 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!