ULTRAFELDOLGOZOTT EMBEREK

ULTRAFELDOLGOZOTT EMBEREK

Kevesen olvassák el az élelmiszerek csomagolásán az áru összetételét ismertető leírásokat, pedig az „ördög” ezekben az apró betűs szövegekben rejlik. Egyértelműen jelzik, hogy a 21. század emberének étrendje az utóbbi néhány évtized során gyökeresen megváltozott. Egyre nagyobb arányban fogyasztunk ultrafeldolgozott, vagyis adalékokat, tartósítószereket, színezékeket, gyárilag előállított édesítőszereket, ízfokozókat, zsírokat, tehát csupa olyan anyagokat tartalmazó élelmiszereket, amelyek addiktívek, megváltoztatják az emberi test éhségérzetének és jóllakottságának jelzőrendszerét. Sokféleképp károsítják az egészségünket, csökkentik ellenálló képességünket – és szinte elkerülhetetlenül elhízáshoz vezetnek.

A téma nemzetközi hírű szakértője, Chris van Tulleken brit orvos, táplálkozástudományi szakértő, rendkívüli alapossággal dolgozza fel a témát, adatok sokaságával és a legismertebb szakértők bevonásával mutatja be a testünket, egészségünket és végső soron a bolygónkat veszélyeztető folyamatot. Közben keresi a választ arra a kérdésre, hogyan tájékozódjunk az élelmiszerek világában, hogyan éljünk együtt velük, és hogyan védekezzünk káros hatásaik ellen. Felvértez minket a legfontosabb eszközzel: a tudással.

A kötet adatai:

Formátum: 197 mm x 138 mm

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2024

Terjedelem: 480 oldal

Adatok

ISBN:
9789631370201
Kiadó:
Corvina Kiadó
-21%
7 990 Ft6 390 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!