TEJCUKORÉRZÉKENYEK NAGY DIÉTÁSKÖNYVE

TEJCUKORÉRZÉKENYEK NAGY DIÉTÁSKÖNYVE

A tejcukorérzékenység (laktózintolerancia) jellemzője a tejtartalmú ételek elfogyasztása után jelentkező haspuffadás és hasmenés. A tünetek nem mindenkinél egyformák, valakinél enyhébbek, másnál súlyosabbak. Ennek oka, hogy a tejcukrot bontó enzim (laktáz) –mely a tejcukor felszívódásához szükséges- vagy elégtelen mennyiségben van jelen, vagy valamilyen betegség következtében fogyatkozik meg a szervezetünkben. Az enzimhiány miatt a tejcukor nem bomlik le, ezért nem tud felszívódni és a vastagbélben gázképződéssel járó erjedési folyamat révén hasmenéssel távozik a szervezetünkből.

Hogyan mutatható ki a laktózérzékenység? Milyen formái és milyen kezelési módjai vannak? Mit jelent a laktózmentes diéta és milyen ételeknél gondoljunk arra, hogy laktózt is tartalmazhat? Milyen lehetőségek vannak manapság az enzimpótlásra és miért fontos a kalciumpótlás? A könyv szerzői ezekre és sok más felmerülő kérdésre adnak közérthető válaszokat.

A könyv függelékében más cukorfelszívódási zavarokról (fruktóz felszívódási zavar és fruktózintolerancia) is olvashat az érdeklődő olvasó.

A diétás tanácsok mellett számos recept elkészítési módjával, színes fotókkal szemléltetve ismertetik meg az olvasókat azzal, hogyan éljünk laktózmentesen.

A kötet adatai:

Kötés: puhatáblás
Megjelenés éve: 2012
Terjedelem: 290 oldal

A tartalomból:
• Orvosi szemmel a tejcukorérzékenységről
• A tejcukor érzékenység nem allergia!
• Kinőhető-e a laktóz intolerancia?
• Étrendi ajánlások
• Laktózintolerancia gyermekkorban
• A szerzett laktózérzékenység (szekunder laktázhiány) étrendi kezelése
• Laktózmentes receptek
• Dióhéjban a fruktóz felszívódási zavarról
• Élelmiszerek kalciumtartalma

Adatok

ISBN:
978-615-5166-24-2
Kiadó:
SpringMed Kiadó
VTSZ:
4901
-20%
3 200 Ft2 560 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!