TEJ-, CUKOR- ÉS LISZTMENTES ÉTELEK RECEPTESKÖNYVE

TEJ-, CUKOR- ÉS LISZTMENTES ÉTELEK RECEPTESKÖNYVE

„Vajon gondolt már arra, hogy a gyomorégését vagy az ebéd utáni álmosságát csupán a táplálkozása megváltoztatásával megszüntetheti? Vagy csak szeretné a betegségeket elkerülni, netán gyógyszerek nélkül leélni az életét? Vagy fogyni szeretne visszahízás nélkül és anélkül, hogy állandóan koplalna? Esetleg észrevette, hogy allergiás a lisztre, a tejre, rossz hatással van Önre a cukor? Úgysem lehet minden, a szervezetünkre káros hatást kivédeni, de legalább ezzel a táplálkozással valamennyit segíthetünk magunkon.”

A magyar szerző több mint 300 éve él Olaszországban, családtagjai és önmaga is évek óta tej-, cukor- és lisztmentes táplálkozást követ. Hitelesen és érthető módon segíti könyvével azokat, akik rettegnek az életmódváltástól, nem hiszik el, hogy nekik is sikerülhet megszabadulni az ételek okozta bajoktól, elhízástól és annak minden súlyos következményétől. Ajánljuk e könyvet azoknak, akik szeretnék valahol elkezdeni a paleo diétára való áttérést, de nem tudják pontosan, mit kell beszerezni hozzá, hogyan kell élvezetessé tenni, és miként kell a régi berögződéseket levetkőzni. A gyakorlati tanácsok mellett számos ételreceptet és színes ételfotót is találhat a könyvben.

A kötet adatai:

Formátum: A/5

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2015

Terjedelem: 112 oldal

Tartalomjegyzék:

Ajánlás

Köszönetnyilvánítás

Előszó

I.Alapkérdések és válaszok

Miért így táplálkozom?

A paleo drága?

Gluténmentes étkezés?

Nem ehetek semmit?!

Miért akarsz áttérni a paleóra?

Gyorsan felszívódó szénhidrát!

Melyek az ún. nyugati típusú betegségek?

Milyen húst?

És ha étterembe/vendégségbe megyek?

Étrend-kiegészítők? Vitaminok?

Ételek sűrítése

Milyen zsírokat használjunk?

Kenyérfélék

Egészség vagy betegség? Semmit nem ehetek?!

II. Milyen alapanyagok találhatók egy paleokonyhában?

Milyen alapanyagok találhatók egy paleokonyhában?

Az éléskamránkban nincs/ne tartsunk

Az éléskamránkban van/legyen

Mélyfagyasztott zöldség vagy gyümölcs lehet?

Alkalmanként ehető/iható?

Fűszerek?

Édesítőszerek

Édesség?

Egyéb tanácsok, ötletek

Testápolási ötletek

Milyen eszközök és gépek szükségesek egy palokonyhában?

A címkén szereplő összetevők értelmezése

Az E-számokról

III. Gyakorlati rész kezdő paleósoknak

Hogyan használjuk a recepteket?

1.Kellékreceptek, alapanyagok

Paleokenyér magokból

Majonéz

Kemény tojás

Kókusztej

Mandulatej

Ghee (ghí, gí vagy tisztított vaj)

2.Reggelik

Sós reggelik

Édes reggelik

3.Saláták

4.Egyszerű pástétomok

5.Italok

Étkezés ebédidőben, vacsorára

6.Levesek

7.Főételek

Húsételek

Köretek, főzelékek

Rakott zöldségek

8.Édességek

Egyhetes menüajánlat

IV.Hasznos információk

Hasznos címek, linkek

A SpringMed Kiadó könyvajánlója

Jegyzetek

Adatok

ISBN:
9789639914575
Kiadó:
SpringMed Kiadó
-15%
2 280 Ft1 940 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!