Szakácskés 21 cm penge piros nyéllel - HACCP kompatibilis

Szakácskés 21 cm penge piros nyéllel - HACCP kompatibilis

HACCP Szakácskés: Higiénia és precizitás a nyers húsok előkészítésében

Ez a 21 cm-es pengéjű, piros nyelű szakácskés kifejezetten a HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points – Veszélyelemzés és Kritikus Szabályozási Pontok) protokoll szigorú higiéniai előírásainak megfelelően lett tervezve. A piros nyél színkódolása egyértelműen jelzi, hogy ezt a kést kizárólag nyers húsok feldolgozásához szabad használni, ezzel minimalizálva a keresztszennyeződés kockázatát.

Kiváló minőség és higiénikus kialakítás

  • 21 cm-es rozsdamentes acél penge: A penge kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült, ami tartósságot, korrózióállóságot és könnyű tisztíthatóságot biztosít. Az éles penge precíz vágást tesz lehetővé, anélkül, hogy az élelmiszereket összenyomná vagy megrongálná. A 21 cm-es hosszúság ideális a húsok szeleteléséhez, darabolásához, filézéséhez és egyéb előkészítési feladatokhoz.
  • Piros, ergonomikus nyél (HACCP színkód): A piros nyél egyértelműen jelzi a kés felhasználási területét (nyers húsok), ezzel segítve a HACCP protokoll betartását a konyhában. Az ergonomikus kialakítás kényelmes és biztonságos fogást biztosít, csökkentve a kéz fáradtságát hosszabb ideig tartó használat esetén is. A nyél anyaga tartós, könnyen tisztítható és fertőtleníthető műanyag (érdemes megadni a pontos anyagot, pl. polipropilén, TPE). A sima, hézagmentes felület megakadályozza a szennyeződések megtapadását.

HACCP szerinti felhasználás

A piros nyelű kés az alábbi élelmiszerekhez ajánlott:

  • Nyers vörös húsok: Marha, sertés, bárány, vadhúsok (szarvas, őz, vaddisznó), stb.
  • Baromfi: Csirke, pulyka, kacsa, stb.

A HACCP protokoll betartása érdekében szigorúan tilos ezt a kést más élelmiszerekhez, különösen zöldségekhez, gyümölcsökhöz vagy halakhoz használni.

Könnyű tisztítás és karbantartás

A higiénia megőrzése érdekében a kés könnyen tisztítható. Javasolt a kézi mosogatás langyos, szappanos vízzel, majd alapos öblítés és szárazra törlés. A professzionális konyhákban engedélyezett fertőtlenítőszerekkel is tisztítható. Bár a leírásban szerepel a mosogatógépben való moshatóság, a HACCP szempontok és a kés élettartamának megőrzése érdekében a kézi mosogatás javasolt. A kés élességének megőrzése érdekében rendszeres élezés javasolt.

Miért válaszd ezt a HACCP szakácskést?

  • HACCP kompatibilis: Színkódolt nyél a keresztszennyeződés elkerüléséért.
  • Professzionális minőség: Tartós anyagok és precíz kidolgozás.
  • Kényelmes és biztonságos fogás: Ergonomikus nyél.
  • Kifejezetten nyers húsokhoz: Ideális szeleteléshez, darabolásához, filézéshez és egyéb előkészítési feladatokhoz.
  • Könnyű tisztítás és fertőtlenítés: A higiéniai előírásoknak megfelelő anyagok.
  • Ideális méret: A 21 cm-es pengehossz jól kezelhető és sokoldalú.

Adatok

Várható szállítás:
2025. 02. 25.
Várható érkezés: Rendelésedtől számítva 5 munkanap:
2025. 03. 01.
Regisztrált Vásárlóinknak:
Ezt a terméket regisztrált vásárlóként 10%-kal olcsóbban veheted meg!
2 445 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!