Riavita FlaMemo kapszula - 90db

Riavita FlaMemo kapszula - 90db

Riavita FlaMemo kapszula - 90db

Az életkor miatti memóriaromlás, a stressz, a születés utáni hormonális változások, a tanulás közbeni koncentrációvesztés és az Alzheimer-féle demencia mindannyiunk kockázatának kitett állapotok. A FlaMemo természetes szuper-antioxidánsok kombinációja A Ginkgo Biloba leveleiből, mediterrán vörösfenyő gyökérkéregből (tengeri fenyőből), zöld teából, kakaóból kivont flavonoid… különösen a NADH koenzim segít csökkenteni a szabad gyököket. idegsejtek aktivitása.

A memória és a kognitív funkciók támogatása flavonoidokkal

A kognitív funkciók hanyatlásában fontos szerepet játszik a fokozott oxidatív stressz, a gyulladásos folyamatok és az agyi érrendszer károsodása. Idősebb korban romlik az oxidatív stresszt közvetítő szabad gyökök semlegesítésének hatékonysága, és a (lelki) stressz, az alváshiány vagy az intenzív tanulás is megterheli antioxidáns rendszerünket időseknél és fiataloknál egyaránt. A tudományosan összeállított étrendi antioxidánsok lassíthatják az agy öregedését, és bizonyos esetekben serkenthetik az agyműködést.

Riavita FlaMemo kapszula fő összetevői

Kakaóbab

Klinikai vizsgálatok szerint a flavonoidokkal dúsított kakaó fogyasztása fokozhatja az agy véráramlását.

Ginkgo biloba

Számos tanulmány kimutatta, hogy a ginkgo javítja a memóriát és a gondolkodást érrendszeri demenciában vagy Alzheimer-kórban szenvedőknél.

Tengeri fenyőkéreg

A tengeri fenyőkéregről kiderült, hogy a véráramlás fokozása révén javítja az általános kognitív teljesítményt, beleértve a fókuszszintet és a stressztűrő képességet.

Zöld tea

Az EGCG, a zöld tea kivonatában található antioxidáns bizonyítottan megvédi az agysejteket az oxidatív stressztől.

Guarana mag

A nagy mennyiségű koffeint tartalmazó guarana mag pozitív hatással van a koncentráció javítására és a fáradtság csökkentésére.

Riavita FlaMemo tudomány a háttérben

Antioxidáns flavonoidok

Az antioxidánsoknak kiemelkedő szerepük van a memória és az agyi funkciók egészségesen tartásában. Tudományosan bizonyított, hogy a zöldségekből és gyümölcsökből, zöld teából és más növényi kivonatokból sokat fogyasztóknál ritkábban jelentkezik memóriazavar. Ezen felül az időskori demencia valószínűsége, valamint az Alzheimer-kór kialakulásának kockázata is csökken.

Azok a bizonyos Flavonoidok

A növényi eredetű antioxidánsok közül a flavonoidoknak van kiemelkedő szerepük. A flavonoidoknak az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatását a pirospaprikából és citromléből kinyerve Szent-Györgyi Albert Nobel-díjasunk fedezte fel. Az első felhasználásuk az erek épségének megóvása volt – ami az agyi erek egészségén keresztül a kognitív funkciókon is javítani tudott.

Az emlékezés 4 szakaszának támogatása

Az azóta eltelt közel 100 évben már részleteiben is megismertük a flavonoidok hatását. Az emlékezés mind a négy fő folyamatában segítik az agyunkat: a memorizálás hatékonyságát, az emlékek tárolását, felismerését és lejátszását is támogatják.

A hatást mind sejtszintű, mind molekuláris szintű kölcsönhatások révén érik el. Az érfal sejtjeit (endothél sejtek), a megfelelő agyi vérkeringést és vérellátottságot támogatják. A hippokampuszban (a memória tárolásának helye az agyban) új idegsejtek létrejöttét, és a meglévő idegsejtek „karbantartását”, illete a sejtek közötti szinaptikus kapcsolatok megfelelőségét segítik a neurotropikus faktorokon keresztül. A kognitív funkciók védelmében a flavonoidok általános gyulladáscsökkentő hatása is részt vesz.

Az agy különösen veszélyeztetett az oxidatív stresszel szemben

Az agyunk és az idegsejtek különösen ki vannak téve az oxidatív szabadgyökök káros hatásainak. Az agyunknak gyors az anyagcseréje, nagyon sok energiát használ, amihez tápanyagokat éget el az oxigén segítségével. A folyamat közben az energia melléktermékeként sok káros szabadgyök keletkezik, amit a sejtek az antioxidánsokkal semlegesítenek. (A szabadgyökök instabil vegyületek, amik elreagálnak a sejteket alkotó molekulákkal, elrontva és károsítva a normál sejtfunkciókat). Ezért egy oxidatív stresszhelyzetben, ami lehet mentális stressz, intenzív tanulás, légszennyezés, vagy egyéb behatás, az agyunknak, aminek már eleve magasabb szabadgyökök szinttel kell megküzdenie, még nehezebb dolga van.

Ennek tükrében nem meglepő az sem, hogy az agyunk az egyik leggyorsabban öregedő szervünk, és az időskor egyik első jele pont ezért a memóriazavar, és a fokozatosan kialakuló demencia.

Fogyasszunk sok antioxidánst!

A legtöbb zöldség és gyümölcs tele van antioxidánssal. Egyesek általánosan előfordulnak, mások egy-egy növényben vannak jelen. Az évszázados, sokszor évezredes népi tapasztalatok alapján, és tudományos eredményekkel megerősítve, a Ginkgo biloba fa levelében, a kakaóban, vagy a fenyőfa kérgében található speciális flavonoidok és proanthocianidinek a memória és az éles gondolkodás támaszai, amik további antioxidánsokkal kombinálva széleskörű hatást képesek elérni.

Fogyasztási javaslat:

Adagolás

Napi 3 kapszula étkezés után.

Kiszerelés

90 kapszula

Eltarthatóság

A gyártástól számított 2 évig. A lejárati idő a csomagoláson van feltüntetve.

Tárolás

Közvetlen napfénytől védve, száraz, hűvös helyen.

Figyelmeztetés

  • Az étrend-kiegészítők nem helyettesíthetik a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem helyettesítik a gyógyszereket!
  • Igyon megfelelő mennyiségű vizet!
  • Várandós nők a szedés előtt konzultáljanak orvosukkal.
  • A javasolt napi adagot ne lépje túl!
  • Gyerekektől távol tartandó.
  • A koffeintartalom miatt nem ajánlott gyermekeknek és magas vérnyomással küzdőknek.

OGYÉI notifikációs szám: 30848/2023

Adatok

Kiszerelés:
90 db
Márka:
RIAVITA
Google Kategória:
Health & Beauty > Health Care > Fitness & Nutrition > Vitamins & Supplements
EAN:
5999862010102
Árukereső.hu Export Kategória:
Étel-Ital/Táplálékkiegészítő
19 790 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!