Napkollektor magnézium anód 20 cm hosszú védőanód rúd, nyomásálló tartályhoz

Napkollektor magnézium anód 20 cm hosszú védőanód rúd, nyomásálló tartályhoz
  • Napkollektor magnézium anód 20 cm hosszú védőanód rúd, nyomásálló tartályhoz

Magnézium anód

Magnézium anód tartályos napkollektorhoz 3/4 "- os menettel.

A magnézium anód egy olyan elektrokémiai alkotóelem, amelyet gyakran használnak napkollektorokban, különösen azon típusokban, amelyekben a kollektorok közvetlenül kapcsolódnak egy vízmelegítő tartályhoz.

A magnézium anód egy olyan rúd, amely magnéziumból készül. Ez az anód a napkollektor víztartályának belső részében található, és kapcsolódik a napkollektor rendszerhez. A fő célja az, hogy megakadályozza a víztartályban a korróziót, amely a meleg víz és a fémtartály falai közötti elektrokémiai reakciókból ered.

Amikor a napkollektor melegíti a vizet a napenergia segítségével, a víz és a fémtartály közötti hőmérsékletkülönbség és az elektrolit (víz) jelenléte az anódon korróziót okozhatna a tartály falán. A magnézium anód azonban, mint elektród, preferenciálisan korrózióra hajlamosabb, mint a fémváza, így "áldozatként" szolgál. A magnézium anód lényegében elbomlik az elektrokémiai reakciók során, de ezáltal megvédi a víztartályt a korróziótól.

Fontos megjegyezni, hogy a különböző napkollektor típusok különböző anyagokat használhatnak az anódokhoz, például alumíniumot vagy cinket is. Az alkalmazott anyag a víz összetételétől, a tartály anyagától és más tényezőktől függ. A szakszerű telepítés és karbantartás nagyon fontos a hatékony működés érdekében, mivel az anódok idővel elkophatnak, és időről időre cserélniük kell őket.

7 300 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!