Molino Vigevano Farina per Pizza Tipo 1 pizzaliszt, 500g

Molino Vigevano Farina per Pizza Tipo 1 pizzaliszt, 500g
  • Molino Vigevano Farina per Pizza Tipo 1 pizzaliszt, 500g

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1455kJ / 348 kcal
Zsír: 1.5 g
Ebből telített zsírsavak: 0.28 g
Szénhidrát: 71 g
melyből cukrok: 1.9 g
Rost: 3 g
Fehérje: 12.4 g
Só: 0.05 g


Vékony és ropogós pizzát szeretnél? Vagy mélyet és lágyat? így készítsd el Moino Vigavano Farina per pizza fehasználásával:

Vékony és ropogós:

Hozzávalók: 500g Farina per Pizza pizzaliszt, 280g langyos víz (max. 25°C), 20g extra szűz olívaolaj (2 evőkanál), 6g só (2 teáskanál).

Elkészítés: Az összes hozzávalót kézzel vagy kis mixer segítségével 10 percig gyúrjuk. A tésztát (egyben vagy 3 cipóvá választva) egy magas, keskeny, olajjal kikent és fóliával lezárt edénybe tesszük. Kb. 2-3 órát meleg helyen kelesztjük, míg térfogata megháromszorozódik. Olajjal megnedvesítjük a kezünket, hogy a sütőformában kinyújtsuk a tésztát (vagy 26-28 cm átmérőjű tepsiben nyújtsuk ki a cipókat).

Mély és lágy:

Mély, lágy pizza készítéséhez a fentiek szerint járjunk el, de 320 g vizet használjunk, és ne adjunk hozzá olajat; Ha elkészült a tészta, nedvesítsük meg a kezünket egy kevés olajjal, és terítsük közvetlenül a fóliával bevont, olajozott tepsire, és hagyjuk kelni körülbelül 2-3 órán keresztül, amíg térfogata megháromszorozódik.

Sütés:
Mozzarella nélkül fűszerezzük, ízlés szerint, majd kb 5 percre a sütő legalsó polcára tesszük, már maximális hőfokon. 5 perc után kivesszük a sütőből, hozzáadjuk a mozzarellát, és a sütő középső polcán addig sütjük, amíg a szélei aranybarnák nem lesznek.

Tippek a pizzaszakácstól:
- Kapcsoljuk be a sütőt 40°C-ra, majd kapcsoljuk ki és használjuk kelesztőkamraként 2 órán keresztül.
- Az emészthetőbb pizza érdekében a fóliával lezárt tésztát vagy golyókat tegyük közvetlenül a hűtőbe, és használjuk fel másnap.
- A tésztát a sütés előtt legalább 3 órával vegyük ki a hűtőből, fedjük le és kelesszük, amíg térfogatuk háromszorosára nem nő, hogy egy nagyon emészthető pizzát kapjunk.
- Az otthoni sütő egyszerre maximum két kerek pizzát süt jól, külön polcokon.

Adatok

cikkód 2:
3256P012
1 350 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!