Mancini Turanici Spaghetti durumtészta, 500g

Mancini Turanici Spaghetti durumtészta, 500g

Turanicum Wheat vonalas tésztánk Turanicum búzából (Triticum Turgidum subspecie t uranicum , közismertebb nevén T. turanicum ) készül. A fajta a Khorasan régióból (Irántól északkeletre) származik, termesztése a Földközi-tenger medencéjében és Olaszországban is megtalálható, de a modern időkben az alacsony terméshozam miatt feledésbe merültek.

2014-ben megkezdtük a módszertanok és tésztakészítő eszközök kidolgozását, hogy a legjobban értelmezzük ennek a búzának a kincsét, amelyet a Prometeo cég újraértékelt és termesztett Oriana Porfiri szakértő gabonaagronómusszal és nemesítővel együtt. Kör alakú bronz szerszámlemezeket használunk, és a Turanicum Wheat Spaghettit min. közötti hőmérsékleten szárítjuk. 36°C e max 46°C, 40 órát vesz igénybe. A búzadara és a víz egyesülésének eredménye egy földszínű, markáns búzaillatú tészta.
A kvalitatív vizsgálatokból egy nagyon érdekes szempont derült ki a glutén sajátosságával kapcsolatban , amely nagyon puha és könnyen emészthető.
A Turanicum búzaspagetti 260 mm hosszú és 2,2 mm széles.
Főzési idejük 7 és 9 perc között van.

3 000 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!