KÖZÉTKEZTETŐK KÉZIKÖNYVE I.

KÖZÉTKEZTETŐK KÉZIKÖNYVE I.

A közétkeztetés fogalmán hétköznapi értelemben azt a közösségi ellátást értjük, ahol korcsoportilag a csecsemőktől az idősekig, illetve speciális területeken az ellátottak és az ott dolgozók részére rendszeresen, tervezett és szervezett keretek között naponta egyszer vagy többször étkezést biztosítunk.

A közétkeztetés felelőssége fokozatosan növekszik. Az objektív tápanyagszükséglet és a szubjektív igények összehangolása mellett nagy szerepe van az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés és a diétás étkeztetés biztosításában, s a kulturált étkezési szokások kialakításában, fenntartásában.

A táplálkozástudomány fejlődése, a közétkeztetésre vonatkozó jogszabályi szintű módosítások is szükségessé tették, hogy mindezek figyelembevételével, a közétkeztetésben dolgozó kollégák munkájának támogatására megszülessen egy, az adott területet átfogóan segítő, elemző könyv. A jogszabályok betartásához, a táplálkozási ajánlások követéséhez, a közétkeztetés színvonalas megvalósításához kívánunk segítséget nyújtani ezzel a hiányt pótló, a szakma neves képviselőinek részvételével összeállított kézikönyvvel.

A kötet adatai:

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2018

Terjedelem: 296 oldal

Főbb fejezetek:

1. A közétkeztetés szerepe és jelentősége

2. Menedzsment tevékenység a közétkeztetésben

3. Táplálkozás- és élelmezéstudomány (OKOSTÁNYÉR®, Áruismeret, Konyhatechnológiai műveletek, Ételismeret, Étlaptervezés, Diéták)

4. Kiszabati útmutató

5. Élelmezésüzemeltetés, gazdálkodás

6. Élelmezésbiztonság

7. Élelmezés minőségirányítása

8. Jogszabálygyűjtemény

A kézikönyv szerzői hazai szakemberek, szakterületük kíválóságai, akik részt vesznek az oktatói munkában, vizsgáztatásban és segítik a közétkeztetésben szereplők munkáját.

Adatok

ISBN:
9789639695627
Kiadó:
SpringMed Kiadó
-20%
12 000 Ft9 600 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!