KOLESZTERINDIÉTA. ZSÍRSAVCSÖKKENTŐ RECEPTEK ÉS ORVOSI TANÁCSOK

KOLESZTERINDIÉTA. ZSÍRSAVCSÖKKENTŐ RECEPTEK ÉS ORVOSI TANÁCSOK

A koleszterinről manapság divatos beszélni. Általában, mint a legfőbb közellenségek egyikét emlegetik, hiszen mást sem hallani, mint: „Az az egészséges, ami koleszterinszegény…”. De mi is az a koleszterin? Valóban csak rossz tulajdonságai vannak, vagy szervezetünknek szükséges tápanyaga? Hogyan lehet a vérben keringő zsírsavak szintjét befolyásolni? Melyek a gyógyszermentes módszerek, és mikor jön szóba gyógyszeres kezelés?

A koleszterin valamennyi sejt számára nélkülözhetetlen anyag. Akkor van baj, ha a szervezetünkben több van belőle, mint amennyi szükséges, illetve rossz helyen van (például az erek falában lerakódott).

A könyv orvos és dietetikus szerzői nemcsak elmagyarázzák a koleszterinnel és a zsírsavakkal kapcsolatos tudnivalókat, de praktikus tanácsokkal is ellátják az Olvasót a megfelelő étrend kialakításához.

A vérzsírok és a koleszterinszint csökkentésének titka a megfelelő táplálkozás és a kellő mértékű és rendszeres mozgás. A könyvben sok ízletes, ugyanakkor csökkentett koleszterintartalmú ételrecept, illetve kalória- és zsírtartalom-táblázat segíti az Olvasót az első lépések megtételében.

A kötet adatai:
Formátum: A/5
Megjelenés éve: 2013
Terjedelem: 197 oldal

A könyv szerzői:

Dr. Palik Éva
Belgyógyász, lipidológus, obezitológus, diabétesz-technikus. 1993 óta dolgozik a Semmelweis Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinikáján, ahol főleg anyagcserebetegekkel (vérzsírszint-problémák, elhízás, cukorbetegség) foglalkozik. Emellett 3 éve egy webalapú egészségfelmérő és életmódtanácsadó rendszer fejlesztésében vesz részt. Az „Édes szívem” nevű, cukorbetegséggel foglalkozó blog szerzője. A páciensek ismereteinek bővítése régóta a szívügye, hiszen a saját részvételük a krónikus betegségek kezelésében alapvető fontosságú.

Antal Emese
Dietetikus, szociológus. Diplomáit a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte 2001-ben. 7 éven át a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke volt, jelenleg főtitkáraként működik. Publikációival rendszeresen találkozhatunk mind a szakmai, mind a laikus médiában. Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres meghívott vendége. Angolul és németül beszél, hobbija a csellózás és a teniszezés. Férjezett, 2 fia van.

Prof. dr. Karádi István
1975-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Orvosi tevékenységét azóta is az egyetem III. Sz. Belgyógyászati Klinikáján, 2001 óta a klinika tanszékvezetőjeként végzi, 2013 óta az MTA levelező tagja. Szakmai érdeklődési területe az érelmeszesedés és a zsíranyagcsere-betegségek kísérleti és klinikai kérdései. Klinikai munkája során kiemelt jelentőséget tulajdonít a dietetikai kérdéseknek mind a kóros zsíranyagcsere kialakulásának, mind terápiás befolyásolhatóságának kérdéskörében.

Érintett témák:

• A vér zsírsavszintje és a keringési betegségek összefüggései
• A keringési rendszer betegségei
• Amit a vérzsírokról tudni kell
• Életmódváltás, de hogyan?
• Gyógyszeres kezelés
• Koleszterindiéta a dietetikus szemével
• Alacsony zsír-és koleszterintartalmú, és kedvező zsírsav-összetételű receptek
• Receptek

Adatok

ISBN:
978-615-5166-45-7
Kiadó:
SpringMed Kiadó
VTSZ:
4901
-20%
2 600 Ft2 080 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!