KLASSZIKUS ÉS MODERN ZSIDÓ KONYHA

KLASSZIKUS ÉS MODERN ZSIDÓ KONYHA

Az otthon íze minden ember, minden család, minden közösség és régió számára mást és mást jelent, de alapvetően az étkezőasztalnál vagy a tűzhely mellett átélt pillanatok, illatok, hangulatok emlékeiről szól. Shannon Sarna régi terve volt elbeszélni a zsidó nép történetét az ételeken és étkezéseken keresztül. Ez a könyv mintegy száz recept és receptváltozat segítségével bemutatja, hogy formálódott a zsidó konyha a világ különféle tájain – Európában, a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Amerikában – olyan történelmi tényezők hatására is, mint a ki- és bevándorlás, a kultúrák és a hagyományok keveredése, ötvöződése.

A könyv bemutat sok-sok tradicionális ételt, valamint ezek izgalmas, újragondolt variációit. A nagymamáktól örökölt, féltve őrzött receptek visszaidézik az otthon, a zsidó ünnepek régi ízeit, ugyanakkor ösztönzést adnak a szerzőnek és az olvasónak a továbbfejlesztéshez, a kísérletezéshez vegetáriánus és vegán változatokkal, a lengyel, a magyar, az olasz, az arab, sőt a távol-keleti konyhák fogásainak átvételéhez, újraértelmezéséhez.

A saksukák és schnitzelek, latkeszek és kuglik, csirkelevesek és sajttorták minden zsidó és nem zsidó család asztalán helyet érdemelnek – ráadásként pedig elmesélik egy sokszínű, sok

arcú hagyomány történetét.

A kötet adatai:

Formátum: 205 x 258 mm

Kötés: keménytáblás

Megjelenés éve: 2023

Terjedelem: 208 oldal

Adatok

ISBN:
9789635449347
Kiadó:
Kossuth Kiadó
-21%
8 990 Ft7 190 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!