Jód oldat keményítő teszt elvégzéséhez

Jód oldat keményítő teszt elvégzéséhez

50 ml-es jód oldat barna üvegben – Keményítő teszteléshez

Fedezze fel a laboratóriumi pontosságú jód oldatunkat, amely ideális választás a keményítőtartalmú cefrék cukorrá alakulásának ellenőrzésére.A barna üveges kiszerelés biztosítja a fényvédelmet, megőrizve az oldat minőségét hosszú távon.

Miért válassza a jód oldatot?

A jód oldat a keményítő kimutatásának klasszikus eszköze.Amikor a jód reakcióba lép a keményítővel, kékes-lilás színű komplexet képez, jelezve annak jelenlétét.Ez a színváltozás lehetővé teszi a cefre cukrosodásának nyomon követését, így biztosíthatja a kívánt erjedési eredményt.

Alkalmazási területek:

1. Alma, körte, birs és egyéb almástermésű gyümölcsök érettségi állapotának ellenőrzése:

A még éretlen gyümölcs nagyobb mennyiségben tartalmaz keményítőt. Ha a cefrézés során nem történik megfelelő enzimatikus lebontás, akkor a lepárlás során a keményítő leégést okozhat a pálinkafőzőben.

2. Gabonákból és burgonyából erjesztett cefréknél a még jelen lévő, el nem cukrosodott keményítő kimutatására szolgál:

A nem megfelelő keményítő bontás két okra vezethető vissza általában és alkoholkihozatal csökkenést okoz:

  • nem teljes enzimatikus bontás (például nem megfelelő cefrézési hőmérséklet, enzimmennyiség vagy maláta)
  • nem megfelelő aprítási fok

Hogyan használja?

  1. Vegyen ki egy kis mintát a vizsgálni kívánt cefréből illetve almástermésűek érettségének vizsgálatához vágjon ketté egy gyümölcsöt.
  2. Hűtse le szobahőmérsékletűre.
  3. Cseppentsen egy csepp jód oldatot a mintára.
  4. Ha a szín kékes-lilásra változik, a cefre még tartalmaz keményítőt illetve a gyümölcs éretlen.
  5. Vöröses-barna elszíneződés esetén nincs már keményítő, de dextrin még rendelkezésre áll
  6. Ha a szín nem változik, a keményítő teljesen elcukrosodott.

A jód oldatot cseppentő nélkül szállítjuk.

Termék jellemzők:

  • Űrtartalom:50 ml
  • Kiszerelés:Barna üveg, fényvédett tárolás
  • Felhasználás:Keményítőtartalmú cefrék cukrosodásának ellenőrzésére
  • Szállítás:Cseppentő nélkül

Tudta?

A jód és keményítő reakciója során a jód molekulák beépülnek a keményítő spirális szerkezetébe, ami a színváltozást okozza.

Ne hagyja ki!Szerezze be most a 50 ml-es jód oldatot, és biztosítson precíz ellenőrzést a cefrézés során!

Adatok

Gyártó:
C. Schliessmann GmbH & Co. KG
7 400 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!