új Jakab "Kombucha" koncentrátum Ananásszal, csipkebogyóval, papayával 500 ml

Jakab "Kombucha" koncentrátum Ananásszal, csipkebogyóval, papayával 500 ml
  • Jakab "Kombucha" koncentrátum Ananásszal, csipkebogyóval, papayával 500 ml

magyar természetgyogyasz szövetség logo

A Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé.
Felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, így egyre több kutató csoport szentel neki nagy figyelmet.

A Kombucha egy fermentált tea, amelyet évezredek óta fogyasztanak.

Rendszeres fogyasztása az egészségünkre, nemcsak a szokványos tea jótékony hatásával bír, hanem a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket.

A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.

Íme a kombucha legfontosabb egészségügyi előnyei, amiket tudományos bizonyítékok is alátámasztanak:

A Kombucha a probiotikumok tárháza.
Azt már mindenki tudja, hogy a Kombucha vagy Kínából vagy Japánból származik. Igazából bárhonnan is örököltük, nagyon hálásak vagyunk érte és a többezer év alatt összegyűjtött tapasztalatokért is, amit lassan a tudományos világ is elfogad. Greenwalt és munkatársai 2000-ben leírták, hogy méréseik alapján a gombakultúra előállít szerves savakat (pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav), enzimeket (pl.: proteáz, amiláz, kataláz, lipáz), valamint, lipideket, zsírsavakat, szterolokat, monoszacharidokat, diszacharidokat, etil-alkoholt, vitaminokat (pl.: C-, B csoportja, D-vitamin)! A teljes leírás a következő lapfülön olvasható!

(Amennyiben többet szeretne tudni a csodálatos kombucháról, kérem olvassa el a fenti blog cikkünket, melyek tartalmazzák a kutatási eredmények mellett azok forrását is).

A tapasztalatok szerint a szerves savak hozzájárulnak a bélflóra és azimmunrendszer normális működéséhez, helyreállításához, az enzimek pedig a jó anyagcsere működést segítik elő.

Azananász a broméliafélék családjába tartozó, tőlevélrózsás növény. Magas vitamintartalmának és a benne található bromelain nevű (fehérjebontó) enzimnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike.

A papaya a természetgyógyászatban régen ismert gyógynövény, az egyetlen, amely jelentős mennyiségű papain enzimet tartalmaz. A papain az emésztés során elbontja a fehérjéket, és így azok könnyen emészthetővé válnak.

A csipkebogyóbanA-, B1-, B2-, és K-vitamin található benne, de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin.

Mire jó?

- immunerősítés: Az immunrendszer 80%-a a bélrendszerben található!Emésztőrendszeredben ebben a pillanatban is kb. 100 ezer milliárd baktérium van, hasznos és káros egyaránt – de amíg egyensúlyban vannak és a hasznos és káros baktériumok aránya kb. 85:15, addig immunrendszered is erős marad. Ez lenne a cél, ám sajnos modern életmódunk, pl. a stressz, az antibiotikumok használata és a feldolgozott ételek fogyasztása rombolja a bélflóra egyensúlyát és vele együtt immunrendszerünk egészségét is.

Bélflórád jótékony baktériumai, a probiotikumok folyamatosan harcban állnak a káros, kórokozó baktériumokkal. A megfelelő egyensúly fenntartását támogathatod probiotikumok külső pótlásával is. Erre kíválóan alkalmas a kombucha.

- javítja az étvágyat, helyreállítja az emésztőrendszer normális működését, ugyanakkor elősegíti a zsírszövetek lebontását, ezért inkább fogyasztó hatású

- javítja a glükóztoleranciát, csökkentheti a vércukorszintet a IR és 2-es típusú cukorbetegeknél – derült ki az amerikai Lincoln Egyetem friss kutatásából

- koleszterin, vérzsír: a kombucha jelentősen késlelteti az LDL-koleszterin és a trigliceridek felszívódását és jelentős mértékben növeli a HDL-koleszterinszintet. A szövettani elemzések azt is kimutatták, hogy javítja a hasnyálmirigyet és hatékonyan védi a cukorbeteg patkányok máj-vese funkcióit.

- a kombucha tea csökkenti a májzsugorodást

- normalizálja a keringést, vérnyomást, koleszterinszintet

- érszűkület, visszértágulat esetén előnyös

- erősíti az immunrendszert

- oldja a lerakódott húgysavat az ízületekben, ily módon segít köszvényeseknek

- hozzájárul az epekő és vesekő feloldásához

- erősíti a hajhagymákat

- elősegíti a csontszövet képződését

- fékezi a Candida-gomba szaporodását

- enyhíti a klimaxos tüneteket

Hivatkozás:

Kürti Gábor: Vitamin ABC

https://netamin.hu/cikkek/immunerosites-belrendszeren-keresztul

Adatok

Összetevők:
kombucha koncentrátum (víz, cukor, fekete tea, kombucha gomba), 100%-os ananászlé (1, 6%), csipkebogyó (0, 4%), zöldpapaya (0, 08%) Alkoholtartalom: max. 1, 5%
Űrtartalom:
500 ml
2 800 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!