HÁZI TÉSZTA KÉSZÍTÉSE

HÁZI TÉSZTA KÉSZÍTÉSE

A tészta lehet rövid vagy hosszú, cakkos szélű, csavart vagy egyenes, gazdagon töltött, mártással megbolondított… Készítése végtelenül változatos, szórakoztató és egyszerű, csupán liszt, víz és tojás kell hozzá, a végeredményt pedig mindenki imádja!

Aliza Green, amerikai séf szenvedélye a tésztakészítés. Könyvében lépéséről lépésre, szemléletes fotókkal illusztrálva mutatja be:

• a világ legismertebb tésztaféléit, a népszerű olasz pastáktól az egzotikus ázsiai tésztákig, de elárulja többek között a lengyel pirog, a török manti és a szibériai pelmenyi készítésének titkait is;

• hogyan készíthetünk ízletes tésztákat nem hagyományos, például hajdina-, durum- vagy teljes kiőrlésű lisztből;

• melyik tésztafajtához milyen mártások, töltelékek, feltétek illenek leginkább;

• a legjobb természetes színező- és ízesítőanyagokat, így nemcsak finom, de színpompás, szemet gyönyörködtető fogásokat is készíthetünk;

• az egyszerű és klasszikus technikákat – hogyan sodorjuk, nyújtsuk, formázzuk és töltsük a különböző tésztafajtákat.

Vigyázat! A Házi tészta készítése mindenkit tésztafüggővé tesz!

A kötet adatai:

Formátum: 210x260 mm

Kötés: keménytáblás

Megjelenés éve: 2023

Terjedelem: 176 oldal

Adatok

ISBN:
9789635653607
Kiadó:
HVG Kiadó
-20%
7 900 Ft6 320 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!