Házi gyümölcspárlatfőzés

Házi gyümölcspárlatfőzés

Házi gyümölcspárlatfőzés – Profi útmutató kezdőknek és haladóknak a pálinkakészítéshez

A Házi gyümölcspárlatfőzés egy különleges, praktikus kézikönyv Békési Zoltán és Csarnai Erzsébet tollából (Tánckönyv Kft., 2022). Nem csak a jogszabályokat mutatja be – például, hogy Magyarországon kizárólag növényi eredetű alapanyagból, cukor és aroma nélkül lehet pálinkát nevezni – hanem lépésről lépésre kalauzol el a gyümölcspárlat készítésének minden szakaszán: az ideális gyümölcs kiválasztásától a cefrekészítésen, lepárláson és érlelésen át a palackozásig és szervírozásig.

A könyv részletesen foglalkozik:

  • Mely gyümölcsök a legalkalmasabbak párlat alapanyagának.
  • A szakszerű cefrekészítés fontosságát a minőségi végeredmény érdekében.
  • Otthoni főzés és bérszeszfőzde lehetőségeinek összehasonlítását.
  • Praktikus tanácsokat arra, hogy milyen pohárból és hőmérsékleten fogyasszuk a párlatot, miként mutassunk hálát a gyümölcs termesztőjének, az ital létrehozójának – röviden: mindannak, amit egy kortynyi pálinka magába sűrít.

Ez a mű ideális választás mindazok számára, akik otthon szeretnének szakszerűen, mégis élvezetesen pálinkát főzni – legyen szó hobbi főzőkről, gasztronómiát kedvelőkről vagy a hagyomány megőrzését fontosnak tartó laikusokról.

Kiadó: tánckönyv kft
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 115
Borító: KEMÉNYTÁBLA
Illusztráció: FEKETE-FEHÉR KÉPEKKEL
ISBN: 9786158208604

Adatok

Google Termék Kategória:
543543
4 500 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!