Fehér akác fachips, közepesen égetett, 40 gr

Fehér akác fachips, közepesen égetett, 40 gr

Fehér akác fachips – közepesen égetett, enyhén füstös ízű aromachips pálinka, bor és whisky érleléséhez

A közepesen égetett fehér akácfachips egyedülálló, enyhén füstös aromát kölcsönöz az italoknak, miközben természetes sárgás árnyalatot ad a párlatnak vagy bornak. A természetes tölgychips kiváló alternatívát kínál a hagyományos fahordós érleléshez, különösen akkor, ha kis mennyiséget szeretne nemesíteni vagy házi körülmények között dolgozik.

Ez az élelmiszerbarát akác chips ideális választás whiskyhez, gyümölcspálinkákhoz (például szilvapálinkához), borpárlatokhoz vagy testesebb fehér- és vörösborokhoz. Fokozza az ital ízvilágát, mélységet és komplexitást ad, ugyanakkor diszkrét füstössége különleges karakterrel ruházza fel a végeredményt.

Az EU-ban engedélyezett eljárás a borászatok körében is elterjedt. Előnye, hogy minimális mennyiségű italhoz is alkalmazható, akár egyetlen palack vagy kisebb mennyiségű házi párlat érleléséhez. Akár boltban vásárolt, nem kellően érlelt italokat is jelentősen feljavíthat vele.

Használata:
Egyszerűen adja a kívánt mennyiségű akácchipset a borhoz vagy párlathoz, majd hagyja 2–3 héten át érlelődni. Ezt követően szűrje le. A chips csak egyszer használható.

Adagolás:

  • Borhoz: 10–35 g / 10 liter
  • Pálinkához, whiskyhez, egyéb párlatokhoz: 5–25 g / 10 liter

Összetevők: Közepesen égetett fehér akác fachips – 100% természetes, élelmiszerbarát minőség
Kiszerelés: 40 gramm – akár 80 liter ital érlelésére is elegendő
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, napfénytől, vegyszerektől és erős szagoktól védve, zárt csomagolásban

Adatok

Gyártó:
C. Schliessmann GmbH & Co. KG
900 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!