Élesztőtáp

Élesztőtáp
  • Élesztőtáp
  • Élesztőtáp

Erőteljesebb erjedés, tisztább ízek – élesztőtáp cefréhez és borhoz

Az élesztőtáp olyan összetevőket tartalmaz, melyek elengedhetetlenek a fajélesztő sejtek megfelelő szaporodásához és anyagcseréjéhez. Megfelelő tápanyagellátással az élesztő hatékonyabban dolgozik, így gyorsabban beindul az erjedés, és a folyamat során jobb alkoholtartalom és tisztább ízprofil érhető el.

Különösen fontos az élesztőtáp alkalmazása, ha:

  • hibás gyümölcs is került a cefrébe
  • magas alkoholtartalmat célzunk meg (desszertbor, pálinkacefre)
  • stabil és kiszámítható erjedést szeretnénk

Adagolási javaslat:

  • Gyümölcsborokhoz (max. 10% alkoholtartalom): max. 20 g / 100 liter
  • Desszertbor, pálinkacefre (13% felett): max. 40 g / 100 liter
  • Szőlőborhoz: max. 30 g / 100 liter

Ne lépje túl az ajánlott mennyiséget, mert a túladagolás nem növeli a hatékonyságot.

Használati útmutató:

  1. A kívánt mennyiséget a gyümölcs aprítása vagy a lé préselése után adagolja
  2. Alaposan keverje el az erjesztendő gyümölcsben vagy mustban
  3. Ezt követően adja hozzá a fajélesztőt

A zacskót mindig azonnal zárja vissza, a nedvesség tönkreteheti a tápanyagot. Tárolás: hűvös, száraz helyen

Előnyök:

  • Segíti a fajélesztő gyors elszaporodását
  • Növeli az alkoholkihozatalt
  • Stabilizálja az erjedést
  • Javítja az ízek megmaradását
  • Különösen hasznos hibás gyümölcsnél vagy magas cukortartalom esetén

Adatok

Gyártó:
Paul Arauner GmbH.
300 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!