Dr. Aliment Norvég lazac olaj 250ml

Dr. Aliment Norvég lazac olaj 250ml

Figyelem! A Korábban ismert, erős "halíz" megszűntetése érdekében új szűrési eljárással készül, így az olaj színe megváltozott!

Azomega-3zsírsavakról az utóbbi évtizedekben derült ki, hogy milyenfontos szerepük van az egészség megőrzésében, és a betegségek gyógyításában. A többszörösen telítetlen omega-3 esszenciális zsírsavakat a szervezet nem tudja előállítani, így azokat csak az étkezések alkalmával, élelmiszereinkből tudjuk magunkhoz venni.

A bőrproblémák, ízületi gyulladás, immunrendszeri rendellenességek, depresszió, gyulladásos betegségek és az infarktus részben abból ered, hogy nem fogyasztunk elegendő mennyiségben omega-3 tartalmú zsírsavakat, illetve a telített és a telítetlen zsírsavak arány nem megfelelő a táplálkozásunkban.

Martha Clare Morris és munkatársai 31 omega-3-mal végzett klinikai vizsgálat kiértékelésével megállapították, hogyaz omega-3 zsírsavak elősegítik a normális vérnyomás megőrzését, a magas vérnyomást kimutathatóan csökkenti a rendszeres, napi 3-5 ml halolaj fogyasztása A lazacolaj gazdag forrása az EPA (eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav) nevű omega-3 zsírsavaknak. Ezen zsírsavakból 300-1000 mg-ot célszerű fogyasztanunk naponta, ugyanis az EPA és a DHA hozzájárul a vér normál triglicerid szintjének megtartásához, az egészséges szívműködéshez és a normális véralvadás fenntartásához. Az EPA és DHA a vérsűrűség természetes csökkentői.Alacsonyan tartják a koleszterinszintet, csökkentik a magas vérnyomást, illetve megőrzik az erek rugalmasságát. Szabályozzák a szívritmust, csökkentik a trombózis, a stroke és szívinfarktus kockázatát.

Avárandós nőkneka terhesség ideje alatt azért fontos megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsavat fogyasztaniuk, hogy biztosítsák babájuknak az optimális tápanyagokat az agy, a szem, az idegrendszer fejlődéséhez.

AZEPA és DHAenyhíti az allergia és az asztma tüneteit és csökkenti a tumoros megbetegedések (pl. prosztata-, emlő- és vastagbélrák) kialakulásának kockázatát. Gyulladáscsökkentő hatása elősegíti a reumás ízületi gyulladás (arthritis) okozta fájdalmak enyhülését, de előnyös az ekcémára, gyulladásos megbetegedések és menstruációs fájdalmak ellen is.

Az EPA és DHA sejtszintű szerepének ismeretében érthető módon az intelligenciaszintre és a hangulatra is jelentős hatással van, továbbá jótékony hatással van a kedélyállapotra.

Norvégia hideg, tiszta vizeiben élő lazacokból kivont halolaj, omega-3 forrásként kiválóan használható.Alkalmazhatóakár ételeink ízesítésére, halételekhez, salátákhoz, de fogyaszthatjuk magában is. Közvetlenül fogyasztva 3-5 ml-t (egy kiskanál) a nyelv alá véve, majd vizet kortyolva még a jellegzetes, erős hal íz sem érződik.

Összetevők: lazacolaj

Tárolás: Szobahőmérsékleten tartandó.

Felhasználási javaslat: Ajánljuk magában vagy saláták, melegételek utólagos ízesítésére. Főzéskor a magas biológiai értékű telítetlen zsírsavak elbomlanak, ezért csak nyersen, főzés nélkül fogyasszuk a lazacolajat!

A specifikációban megjelölt hatóanyag 10 ml lazac olajra vonatkozik.

Hatóanyagok
Zsírsavak összesen 9200 mg
Egyszeresen telített zsírsavak2300 mg
Többszörösen telített zsírsavak4600 mg
Omega-43600 mg
EPA (elkozapentaénsav)1800 mg
DHA (dokozahexaénsav)1100 mg
Telített zsírsavak2300 mb
Tápérték
Energiatartalom41 Kcal

Adatok

EAN:
5999882854229
Márka:
Dr. Aliment
3 090 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!