DIETETIKAI ÉS TÁPLÁLKOZÁSTANI KISLEXIKON

DIETETIKAI ÉS TÁPLÁLKOZÁSTANI KISLEXIKON

Több mint 1500 szócikk és számos élelmiszer tápanyagtáblázata található e könyvben. A szerzők minden egyes szócikknél öt forrásból ellenőrizték le a leírtak hitelességét. Ezen forrásanyag (több mint 100 oldal) QR-kód segítségével letölthető a könyvismertető helyén, a Kiadó holnapjáról, illetve a könyvből.

A Dietetikai és Táplálkozástani Kislexikon – megkísérelve a lehetetlent – a teljesség igényével foglalja össze a címében megjelölt tudományterület alapfogalmait, a latin és egyéb nyelvű terminus technicusok magyarázatával.

Bízunk abban, hogy a kislexikon használata hozzájárulhat a táplálkozástudomány mélyebb megismeréséhez.

Forgassák egészséggel!

A kötet adatai:

Formátum: A/5

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2023

Alkotószerkesztők:

Dr. Boros Szilvia, PhD.

Sportszakorvos, okleveles táplálkozástudományi szakember, habilitált egyetemi docens az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetben. Az elmúlt közel húsz évben húszféle tantárgyat tanított hat különböző egyetemen, ill. főiskolán, melyek közül a táplálkozástan, sportegészségtan, sporttáplálkozás, sportélettan, rekreáció, wellness, egészségturizmus, rehabilitáció tantárgyak emelhetők ki. Kutatásai a sportregeneráció, táplálkozási szokások, jóga hatásai, egyetemi egészségfejlesztés témákat érintik. Megjelent publikációinak száma meghaladja a 250-et, melyből 64 tudományos folyóiratbeli cikk, 30 könyvfejezet.

Antal Emese

Dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője. 2005–2012 között 7 éven át volt a Ma?gyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, majd 2012–2015 között főtitkára. Az MTTT (Magyar Táplálkozástudományi Társaság) és a FENS (Európai Táplálkozástudományi Társa?ság) vezetőségi tagja. Gyakran szerepel ismeretterjesztő televíziós és rádiós műsorokban, valamint a nyomtatott médiában. Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres meghívott vendége, előadója.

Dr. Raposa László Bence

Dietetikus, sportdietetikus, okleveles népegész?ségügyi szakember. 2022-ben habilitált doktori fokozatot szerzett a táplálkozásepidemiológia területén. Jelenleg egyetemi docensként és kutatásfejlesztési koordinátorként dolgozik a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán. Több szakmai szervezet tagja, vezetőségi tagja (MDOSZ, MTTT). Szakmai eredményeit számos díj és kitüntetés fémjelzi.

Adatok

ISBN:
9786156337795
Kiadó:
SpringMed Kiadó
-20%
12 800 Ft10 240 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!