Csontozókés 13 cm penge piros nyéllel - HACCP kompatibilis

Csontozókés 13 cm penge piros nyéllel - HACCP kompatibilis

HACCP Csontozókés: Biztonság és higiénia a nyers húsok feldolgozásában

Ez a 13 cm-es pengéjű, piros nyelű csontozókés kifejezetten a HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points – Veszélyelemzés és Kritikus Szabályozási Pontok) protokoll szigorú higiéniai előírásainak megfelelően lett tervezve. A piros nyél színkódolása egyértelműen jelzi, hogy ezt a kést kizárólag nyers húsok feldolgozásához szabad használni, ezzel minimalizálva a keresztszennyeződés kockázatát. Különösen fontos ez a baktériumok (pl. Salmonella, E. coli) terjedésének megelőzése érdekében.

Kiváló minőség és higiénikus kialakítás

  • 13 cm-es rozsdamentes acél penge: A penge kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült, ami tartósságot, korrózióállóságot és könnyű tisztíthatóságot biztosít. Az éles penge precíz vágást tesz lehetővé, minimalizálva a hús roncsolódását. A 13 cm-es hosszúság ideális a legtöbb csontozási feladathoz.
  • Piros, ergonomikus nyél (HACCP színkód): A piros nyél egyértelműen jelzi a kés felhasználási területét (nyers húsok), ezzel segítve a HACCP protokoll betartását a konyhában. Az ergonomikus kialakítás kényelmes és biztonságos fogást biztosít, csökkentve a kéz fáradtságát. A nyél anyaga tartós, könnyen tisztítható és fertőtleníthető műanyag (érdemes megadni a pontos anyagot, pl. polipropilén, TPE). A sima, hézagmentes felület megakadályozza a szennyeződések megtapadását.

HACCP szerinti felhasználás

A piros nyelű kés az alábbi élelmiszerekhez ajánlott:

  • Nyers vörös húsok: Marha, sertés, bárány, vadhúsok (szarvas, őz, stb.).
  • Baromfi (esetenként): Bár a baromfihoz általában külön színkódot (pl. sárga) használnak, bizonyos esetekben a piros is elfogadott lehet a nyers baromfi feldolgozásához. Fontos a konyhán belüli egységes színkódolási rendszer betartása.

A HACCP protokoll betartása érdekében szigorúan tilos ezt a kést más élelmiszerekhez, különösen készételekhez, zöldségekhez vagy gyümölcsökhöz használni.

Könnyű tisztítás és karbantartás

A higiénia megőrzése érdekében a kés könnyen tisztítható. Javasolt a kézi mosogatás langyos, szappanos vízzel, majd alapos öblítés és szárazra törlés. A professzionális konyhákban engedélyezett fertőtlenítőszerekkel is tisztítható. A mosogatógép használata nem javasolt, mert károsíthatja a pengét és a nyelet, valamint a színkódolást is. A kés élességének megőrzése érdekében rendszeres élezés javasolt.

Miért válaszd ezt a HACCP csontozókést?

  • HACCP kompatibilis: Színkódolt nyél a keresztszennyeződés elkerüléséért.
  • Professzionális minőség: Tartós anyagok és precíz kidolgozás.
  • Kényelmes és biztonságos fogás: Ergonomikus nyél.
  • Kifejezetten nyers húsokhoz: Ideális csontozáshoz, daraboláshoz és egyéb előkészítési feladatokhoz.
  • Könnyű tisztítás és fertőtlenítés: A higiéniai előírásoknak megfelelő anyagok.
  • Ideális méret: A 13 cm-es pengehossz jól kezelhető és sokoldalú a legtöbb csontozási feladathoz.

Adatok

Várható szállítás:
2025. 04. 22.
Várható érkezés: Rendelésedtől számítva 5 munkanap:
2025. 04. 26.
preorder:
10
Kés típus:
Csontozókés
Kés penge anyaga:
Rozsdamentes
Kés penge hossza:
13 cm
Kés markolat szín:
Piros, HACCP kompatibilis
1 797 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!