CPC hőtükör 30 vákuumcsöves napkollektorhoz

CPC hőtükör 30 vákuumcsöves napkollektorhoz
 • CPC hőtükör 30 vákuumcsöves napkollektorhoz
 • CPC hőtükör 30 vákuumcsöves napkollektorhoz

CPC hőtükör

A hőtükör egy olyan eszköz, amely képes a napfényt koncentrálni, és magas hőmérsékletű sugárzást létrehozni a koncentrált napenergia segítségével. A hőtükrök különböző formában és méretben léteznek, de általában egy reflektív felületből állnak, amely visszaveri a napfényt egy központi pontra vagy csatornába.

A leggyakoribb típusú hőtükör a parabolikus tükör. Ezek a tükrök parabola alakúak, és a napfényt a tükör fókuszpontjába koncentrálják. A fókuszpontban magas hőmérséklet érhető el, ami különböző felhasználásokra alkalmas, például:

 1. Napenergia átalakítás: A fókuszált hő használható vízmelegítésre vagy gőz előállítására, amit hőmotorokkal vagy gőzturbinákkal hasznosíthatunk elektromos áram előállítására.

 2. Napkollektorok támogatása: A hőtükrök használhatók nagyobb hatékonyság elérése érdekében a hagyományos lapos napkollektorok melegítéséhez, ami növeli a melegvíz előállításában vagy fűtésben elért hőmérsékletet.

 3. Hőáramlás vezérlése: A koncentrált hőtükör segíthet a hőáramlás irányításában ipari folyamatokban vagy hőre érzékeny berendezések hűtésében.

A hőtükröknek számos előnye van, különösen olyan területeken, ahol nagy a napsütéses idő és az energiaszükséglet jelentős.

Fontos megemlíteni, hogy a hőtükrök különböző méretűek és hatékonyságúak lehetnek, és az adott felhasználási cél határozza meg a megfelelő típus választását. A technológia folyamatosan fejlődik, és az új innovációk lehetővé tehetik a napenergia még hatékonyabb kihasználását a jövőben.

Adatok

Típus:
30 vákuumcsöves napkollektorhoz
Anyag:
Ívelt rozsdamentes lemez
33 100 Ft
Irány a webshop
  Irány a webshop

  Iratkozz fel azhírlevélre

  és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!