BiG-Pipe Heat Pipe betét 1800 mm-es vákuumcsőhöz 24mm x 50 mm

BiG-Pipe Heat Pipe betét 1800 mm-es vákuumcsőhöz 24mm x 50 mm
  • BiG-Pipe Heat Pipe betét 1800 mm-es vákuumcsőhöz 24mm x 50 mm
  • BiG-Pipe Heat Pipe betét 1800 mm-es vákuumcsőhöz 24mm x 50 mm

Big-pipe betét

Új technológiás Big-Pipe betét 1800 mm hosszú vákuumcsőhöz!
A vákuumcsöves napkollektorokhoz Big-Pipe betét, melynek hőátadó feje 24 mm. Behelyezhető minden napkollektorba, ahol a gyűjtő hüvely hossza min 60 mm.

A réz betétnek két fő funkciója van a vákuumcsöves napkollektorokban:

Napsugárzás abszorpciója: A réz betét kiváló hővezető anyag, és jó abszorpciós tulajdonságokkal rendelkezik a napsugárzásra nézve. Amikor a nap sugarai a vákuumcsövek üvegfalain belépnek, a réz betét elnyeli és felmelegíti azokat. Az abszorpciós tulajdonságok miatt hatékonyan képes felvenni a napsugárzás energiáját, még akkor is, ha a nap nem teljesen süt rá merőlegesen a napkollektorokra.

Hőátadás: Miután a réz betét felfűtődik a napsugárzás hatására, ez a hő energiát továbbítja a vákuumcsőben található hőhordozó folyadékhoz vagy gázhoz. Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy a felmelegedett hőhordozó áramoljon felfelé a vákuumcsőben, és ott leadja a hőenergiát a kollektor felső részénél található hőcserélőnek. A hőcserélőn keresztül a hőenergia átadódik egy hűtőközeghez, amely átviszi azt a rendszeren keresztül, ahol a melegvíz vagy a fűtési rendszer hőenergiával töltődik fel.

A vákuumcsöves napkollektorok réz betétje tehát kulcsfontosságú az energiatermelés folyamatában. A réz kiváló hővezető tulajdonságai miatt hatékonyan felveszi és átadja a napsugárzás hőenergiáját, ami nagy mértékben hozzájárul a napenergia hatékony hasznosításához. Ezek a napkollektorok általában nagyon hatékonyak és alkalmasak a melegvíz előállítására, fűtési rendszerek támogatására vagy más hőenergia-igényű feladatok ellátására.

5 500 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!