Anya-nyelv-lecke

Anya-nyelv-lecke
  • Anya-nyelv-lecke
  • Anya-nyelv-lecke

Ide kattintva elolvashatja a könyv előszavát

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

Mindnyájunknak törekednünk kell, hogy a magyar nyelv gazdag szókincséből mindig a mondanivalónkat legpontosabban kifejező szót válasszuk. Ezért szókészletünket folyamatosan bővítenünk kell. Ehhez a szép kihíváshoz segédeszköz a diákok számára összeállított Anya – nyelv – lecke rejtvényfejtő kiadvány.

A kötet 100 feladatsorában 1010 feladat található. A feladatok első részében egy szó magyarázatát olvashatjuk. A második részben pedig egy olyan példamondatot találunk, amelyben eredetileg szerepelt a keresett szó, a példamondat azonban hiányos, az értelmezett szó néhány betűje kimaradt. Az Anya – nyelv – lecke című kiadvány használójának az a feladata, hogy kitalálja és a példamondatba illessze a felette lévő szómagyarázat által értelmezett szót.

A szerkesztők a kötet 100 feladatsorát 15 tematikus csoportba és három nehézségi szintbe sorolták. A feladatok megoldása során az olvasó szövegértése javul, szókincse bővül.

Az Anya – nyelv – lecke kiadvány összeállítói, Kiss Gábor és Mandl Orsolya gyakorlottak szótárak, nyelvészeti munkák szerkesztésében és összeállításában. A szerkesztők biztosak abban, hogy az Anya – nyelv – lecke feladatgyűjtemény használói játékos formában csiszolják szókincsüket, és gazdagítják magyar nyelvi szóismereteiket.

Adatok

Megjelenés dátuma:
2022
Oldalszám:
176
Kötés típusa:
puhafedeles
Formátum:
A/5
Alcím:
100 szövegértési és szókincsfejlesztő feladatsor diákoknak tematikus elrendezésben
Szerkesztő:
Kiss Gábor, Mandl Orsolya
Sorozatszám:
85
Gyártó:
TINTA Könyvkiadó
Ean:
9789634093404
-20%
2 990 Ft2 392 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!