Angol és amerikai közmondások gyakorlókönyve

Angol és amerikai közmondások gyakorlókönyve

Akik angolul akarnak kommunikálni vagy olvasni, azoknak aktívan ismerniük kell a legnépszerűbb amerikai és angol közmondásokat. Aki nem szerez jártasságot a közmondások használatában, az korlátokba fog ütközni a társalgásban; nehezen fogja megérteni a legkülönfélébb médiumokat: a nyomtatott sajtót, rádiót, televíziót, dalokat, reklámokat, képregényeket és rajzfilmeket.
Az Angol és amerikai közmondások gyakorlókönyve több mint 450 közmondással ismerteti meg az olvasót. Ezeket a közmondásokat napjainkban az amerikai és a brit angol nyelvben gyakran használják. A könyv fő célja nem pusztán az, hogy a nyelvtanuló számára önmagában néhány közmondás memorizálandó listáját nyújtsa, hanem hogy egy sor olyan tevékenységet és gyakorlatot is biztosítson, amelyek segítenek a tanulónak felfedezni, mit jelentenek az egyes közmondások, és hogyan lehet alkalmazni őket bizonyos helyzetekben. A kötet az angol nyelvet tanuló diákoknak, a tanároknak, a folkloristáknak, a nyelvészeknek és mindenkinek szól, aki szeretne bekerülni abba a varázslatos világba, ahol a közmondások, a történetek és a humor egymás mellett élnek.
Az Angol és amerikai közmondások gyakorlókönyve témakörökre osztva tárgyalja a közmondásokat, például pénz és szerelem, tudás és bölcsesség, gyerekek és szülők, beszéd és hallgatás, szavak és tettek. A 230 feladat között találunk olyanokat, amelyekben az angol közmondás két felét kell összepárosítani, vagy éppen a közmondásokat a jelentésükkel, ezenkívül behelyettesítéses és kiegészítős feladatokat is tartalmaz a könyv, valamint olyanokat, ahol az angol közmondást a vele rokon értelmű magyar közmondással kell megfeleltetni.
Az egyéni munkát, önellenőrzést is lehetővé teszik a kötet végén található megoldások, a mutató pedig segít visszakeresni, melyik leckében fordul elő egy adott közmondás.

T. Litovkina Anna a Selye János Egyetem (Révkomárom, Szlovákia) egyetemi tanára. Magyarországon és külföldön egyaránt elismert közmondás- és humorkutató. A TINTA Könyvkiadónál jelentek meg a Magyar közmondások nagyszótára, Aki keres, az talál - Bibliai közmondások szótára és A bábeli zűrzavartól a salamoni bölcsességig - Bibliai szólások, szólásmondások és állandósult szókapcsolatok szótára című könyve

Adatok

Kiadó:
Tinta Könyvkiadó
Oldalszám:
170
Kiadás éve:
2023
Kötésmód:
puha kötés
ISBN:
9789634093732
Nyelv:
angol
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap
Szerző:
T. Litovkina Anna
Alcím:
230 feladat 450 angol közmondás megismeréséhez és helyes használatához
Borító ár:
5990
-20%
5 990 Ft4 792 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!