A HÚGYSAVSZINTCSÖKKENTÉS ÉS A KÖSZVÉNY DIÉTÁS- ÉS ÉLETMÓDKEZELÉSE

A HÚGYSAVSZINTCSÖKKENTÉS ÉS A KÖSZVÉNY DIÉTÁS- ÉS ÉLETMÓDKEZELÉSE

A vér magas húgysavszintje kockázati tényező, mely a szív-és érrendszeri betegségek, valamint a köszvény kialakulásának kockázatát egyaránt növeli. A magas húgysavszint (hiperurikémia) nőknél okozhat gyakrabban problémákat, főként, ha túlsúly, esetleg cukor-

baj is társul hozzá. Fontos megismerni, milyen módon lehet a húgysavszintet az étkezési szokások megváltoztatásával és életmódváltással kordában tartani. A fegyelmezettebb étrend és a testsúlycsökkentés szintén hozzájárul a húgysavszintcsökkenéshez, sőt ezzel még a cukorbetegség kialakulását és számos más betegség (vesekövesség, daganatos betegségek) kialakulásának kockázatát is lehet csökkenteni. A könyv több, mint 100 receptet, számos ételfotót, purintáblázatot és 40, a betegek által leggyakrabban feltett kérdéseket és válaszokat tartalmaz. A könyv végén szójegyzék, orvosi kifejezések magyarázó szótára is segíti az olvasót. Ajánljuk a könyvet a magas húgysavszint kialakulását vagy csökkentését kívánó olvasóknak, és a már köszvényben szenvedőknek egyaránt.

A kötet adatai:

Formátum: A/5

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2024

Terjedelem: 148 oldal + színes ételfotók oldal

Tartalomjegyzék:

Ajánlás (Szűcs Zsuzsanna MSc)

I. A húgysavszintcsökkentő, purinszegény étrend alapjai

1. Bevezetés

2. Mi okozhatja a magas húgysavszintet?

3. Hogyan táplálkozzunk a köszvény elkerülésére, a húgysavszint csökkentésére?

II. Húgysavszintcsökkentő, purinszegény ételek

1. Mintaétrendek

2. Ételreceptek jegyzéke

3. Receptek leírása

III. Kérdezz! Felelek! 40 kérdés és felelet a húgysavcsökkentés diétájáról

IV. Hasznos információk

Élelmiszerek purintartalma

A SpringMed Kiadó könyvajánlója

V. Színes melléklet ételfotókkal

Adatok

ISBN:
9786156337894
Kiadó:
SpringMed Kiadó
-20%
4 850 Ft3 880 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!