hirdetés
Vissza

Bambusz pároló emeletes

Bambusz pároló emeletes
A párolás új dimenzióját kínálja ez a bambusz pároló szett. Nincs többé vízben agyon főzőtt, színtelen és ízetlen párolt étel.
Helyette friss, színes és ízletes ételek kerülhetnek az Ön asztalára. A szett egy 26 cm átmérőjű és 2 db 5 cm mély pároló edényből, valamint a hozzá tartozó bambusz fedőből áll.

Így Ön akár két különböző fogást is készíthet az emeletes bambuszpároló használatával. Egyszerre spórolhat időt és energiát. A bambuszpároló a 31 cm-es wokkal együtt tökéletesen használható.
 • A szett egy 26 cm átmérőjű és 2 db 5 cm mély pároló edényből, valamint a hozzá tartozó bambusz fedőből áll. Így Ön akár két különböző fogást is készíthet az emeletes bambuszpároló használatával. Így egyszerre spórolhat időt és energiát. A bambuszpároló a 31 cm-es wokkal együtt tökéletesen használható.

  A bambusz pároló használata

  A bambuszpároló használata egyszerű. Csupán héhány apró szabályt kell betartani, és sokáig hasznos konyhai segítője marad.

  - Öntsön vizet egy nagyobb edénybe, pl. wok-ba. Állítsa bele a bambusz párolót úgy, hogy az alja ne érjen bele a vízbe. A legtöbb ételnek 10 - 15 perc párolás bőven elegendő.

  - Bélelje ki a párolót  sütőpapírral, vagy valamilyen saláta-vagy káposztalevéllel amit a recepthez használ.. Így megakadályozza, hogy a párolt alapanyag (hal, csirke, tészta, gombóc) letapadjon, másrészt védi a párolót, hogy átvegye a benne párolt étel szagát.

  - A bambuszpárolóban készíthet halat, csirkét vagy zöldségeket is. Használata kikerülhetetlen ha ázsiai jellegű gombócokat, tekercseket, vagy egyéb tésztás ételeket szeretne készíteni.


  - A bambuszpárolót használhatja "többszintes" üzemmódban, azaz több pároló betétet is egymásra helyezhet, a forró gőz minden „emeletet" egyformán átjár.

  - Ha szükséges elmosni,  ne használjon vegyianyagot, mert annak illata, íze beleivódhat a bambuszpárolóba, és használat közben azokat átadhatja a benn készülő ételnek. A tisztításához  csak forró vízzel öblitse át, majd törölje szárazra.