hirdetés
* A feltüntetett akciók a készlet erejéig érvényesek!
Vissza

Lányi András: Elképzelt közösségeim

-25%
Lányi András: Elképzelt közösségeim
3 250 Ft

Akció: 2 438 Ft


 • Akció kezdete: 2019.01.27
 • Akció vége: A készlet erejéig!

"A modern utáni és történelem végi Európában széles körű az egyetértés, hogy nincs egyetértés, de ne is legyen. Ezért válik gyanússá minden kísérlet arra, hogy megállapítsuk, kik vagyunk, és kik nem vagyunk; gyanús már maga a többes szám első személyű igealak használata, különösen felszólító módban. Egy meghatározhatatlan népesség pedig szükségképpen és korlátlanul nyitott mások felé. Gondot legfeljebb az okozhat, hogy mit értsünk egyáltalán "másokon", ha egyszer nem tudhatjuk, hol kezdődnek "ők", meddig vagyunk "mi", s miről vesszük majd észre, ha már nem "mi" vagyunk." (részlet a könyvből)

Lányi András író, filozófus, a hazai ökológiai mozgalom emblematikus alakja. "Megosztó" személyiség: minden alkalmat megragad, hogy gondolatait másokkal megossza, kötetben, tüntetésen, egyetemi előadóteremben.
Újabb írásaiban a rendszerváltozás rendszerét mint zsákutcát elemzi, az ökológiát politikai filozófiaként mutatja be, a globális válsággal ránk köszöntő ezredfordulót a felelősség korának nevezi. A liberalizmus válsága, az antiszemitizmus vagy a migráció jelenségére adott magyarázatát, közösségelvű politikai filozófiáját a jobboldaliak valószínűleg ezúttal is túl baloldalinak, a baloldaliak meg túl jobboldalinak fogják találni, őt magát azonban a politikai aréna bal- és jobboldala közti különbségénél jobban foglalkoztatja a színpad és a nézőtér közötti, egyre növekvő távolság.

 • A termék értékelése:
  Nincs értékelve a termék (0 értékelés alapján)

  Vélemény írása
  Név:
  Értékelés:                    
  Vélemény:
  Ellenőrző kód:
  captcha
   « A hitelesítéshez kérjük írja be a képen látható számot!
  Vélemény elküldése
 • Termék tömege:0,38 kg/db
  Gyártó/Termék Honlapja:http://
  Várható szállítási idő:1-3 munkanap
  Nyelv:magyar
  ISBN:9789632446844
  Kiadó:Scolar Kiadó
  Kiadás éve:2016
  Oldalszám:224
  Kötésmód:puha kötés