hirdetés
Vissza

D.A.B akkumulátor töltő 12V 2A/4A

D.A.B akkumulátor töltő 12V 2A/4A
D.A.B akkumulátor töltő 12V 2A/4A
 
D.A.B akkumulátor töltő 12V 2A/4A
 
D.A.B akkumulátor töltő 12V 2A/4A

D.A.B akkumulátor töltő 6V-12V autó akkumulátor töltésére

A DAB 4.0 automatikus akkumulátortöltő egy 4A teljesítményű gyorstöltő, mely segít karbantartani és megőrizni akkumulátorának teljesítményét és élettartamát. Kérjük, hogy a biztonsági és használati útmutatót figyelmesen olvassa el! Az útmutató figyelmen kívül hagyása komoly balesethez, többek között személyi sérüléshez és anyagi károkhoz vezethet.

 • Csak beltéri használatra! Habár a készülékház megfelel az IP65 szabványnak, az akkumulátorok töltését csak és kizárólag száraz körülmények között végezze! Ne használja az eszközt nyílt láng vagy gyúlékony anyagok közelében, illetve robbanásveszélyes környezetben! Függessze fel az eszköz használatát, amennyiben annak túlmelegedését, füstölését vagy egyéb abnormális jelenséget tapasztal. A gyártó és forgalmazó nem felelős azokért a közvetlen vagy közvetett károkért, melyek a figyelmeztetések figyelmen kívül hagyásából erednek.


  Ez a töltő kizárólag 6 és 12V-os ólomsavas akkumulátorok töltéséhez használható, mint pl. gondozást igénylő és gondozásmentes (MF), kalcium ötvözetű, AGM és zselés akkumulátorok 1,2-120Ah között. Ne töltsön NiCd, nem tölthető vagy egyéb nem támogatott akkumulátorokat. Mindig kövesse az akkumulátor gyártójának ajánlásait.


  Tárolás

  Használaton kívül az eszközt tárolja száraz, gyermektől elzárt helyen.

  Gázképződés

  Az akkumulátor töltése közben robbanásveszélyes gázok keletkezhetnek, ezért kerülje a nyílt láng használatát, elektrosztatikusan töltött fémtárgyakat és szikraképződést az akkumulátor közelében. Mindig gondoskodjon a megfelelő szellőztetésről. A robbanásveszély elkerülése érdekében a csipeszeket mindig csak akkor csatlakoztassa és távolítsa el, ha a töltő le van választva a hálózatról.

  Üzemeltetés

  1. Az akkumulátor előkészítése

  Az akkumulátort ajánlott a gépjárműből kikötni, ha lehetséges. Ezzel megelőzhetőek a generátort és a jármű elektromos rendszerét fenyegető károk. Az akkumulátor teljes eltávolításával pedig a savfröccsenésből eredő karosszériasérülések is elkerülhetőek. Megfontolandó a védőruházat használata (védőszemüveg és kesztyű használata különösen javasolt) az akkumulátor kezelése során, az annak felületén található maró hatású sav miatt.
  A gondozásmentes akkumulátorok esetében nem szükséges az összes alábbi lépést végrehajtani. Ne nyissa fel a zárt és gondozásmentes akkumulátorokat!
  Gondozást igénylő akkumulátorok esetében távolítsa el a cellasapkákat és ellenőrizze, hogy minden cellában megfelelő mennyiségű folyadék van. Ha a folyadék nem lepi el a rácslemezeket, pótolja ionizált vagy desztillált vízzel.
  FIGYELEM! Semmi esetre se használjon csapvizet az utántöltéshez! A cellasapkákat ne helyezze vissza, míg a töltés be nem fejeződik, mert így a keletkező gázok távozhatnak. A töltés során kisebb mennyiségű sav is elpárologhat.

  Üzemmódok

  2. A töltőkábelek csatlakoztatása


  Az alábbi sorrendben csatlakoztassa a csipeszeket az akkumulátorhoz:
  Csatlakoztassa a töltőt a 220-240V-os hálózathoz és válassza ki a megfelelő üzemmódot:
  6V MKP / 6V MKP téli / 12V MKP / 12V MKP téli / 12V SZGK / 12V SZGK téli
  Csatlakoztassa a pozitív (piros) csipeszt az akkumulátor pozitív (+) pólusához.
  Csatlakoztassa a negatív (fekete) csipeszt az akkumulátor negatív (-) pólusához.
  Fontos, hogy meggyőződjön arról, hogy a csipeszek megfelelően csatlakoznak az akkumulátor pólusaihoz!
  Ha a csipeszek elégtelenül vannak csatlakoztatva vagy az akkumulátor feszültsége 1,5V alatt vagy 15,6V felett van, az Error 1 felirat villan fel.
  Ha az akkumulátor hibátlan, a töltés a csatlakoztatást követően hibaüzenetek nélkül megkezdődik.


  3. Töltés
  A töltés közben a LED kijelzőn a töltött akkumulátor pillanatnyi feszültsége olvasható.
  Ha a töltés megkezdését követően 4 perccel a feszültség 6V-os akku esetén 5,5V, 12V-os akku esetén 11V alatt van, a töltő feltételezi, hogy az akkumulátor hibás, így az Error 2 felirat villan fel.
  Szintén az Error 2 felirat villan fel, ha 6 órával a töltés megkezdését követően a feszültség nem éri el 6V-os akkumulátor esetén a 6V-ot, 12V-os akkumulátor esetén a 12V-ot.
  Ha a töltés befejeződött, a Full felirat villan fel és a CSEPPTÖLTÉS ÜZEMMÓD aktiválódik.
  Megjegyzés: A maximális töltőáram csak a fő töltőfázisban áll rendelkezésre. A teljes kapacitás elérése előtt a töltőáram lecsökken, így az akkumulátort kímélve tölti tovább, ezáltal megőrizve annak élettartamát.

  Támogatott akkumulátorok


  Ólomsavas, pl. gondozást igénylő és gondozásmentes (MF), kalcium-, AGM és zselés akkumulátorok
  12V 4-120Ah között
  6V 1,2-14Ah között
  Támogatott feszültség 6V - 12V
  Töltőáram Motorkerékpár (6V) 2A-ig
  Személyautó (12V) 4A-ig
  Biztonsági óvintézkedések
  Rövidzárlat, felcserélt polaritás, túlterhelés
  Védelmi osztály: IP65 (por ellen teljes, csapadék ellen részleges)
  AC bemenet 220V – 240V ~ 50/60Hz; max 0.7A
  Készenléti áramfelvétel ≦4W
  Visszatáp hálózati csatlakozás nélkül < 5mA
  Működési hőmérsékleti tartomány 0 °C - 40 °C
  Tárolási hőmérsékleti tartomány 10 °C - 50 °C

 • Termék tömege:1,2 kg/db
  Gyártó/Termék Honlapja:http://
  Kimeneti feszültség:6V-12V
  Töltő áram :2A-4A
  Tömeg (kg/db):1,2
  Garancia:12 hónap
  Termék szavatosság:24 hónap
  Gyártó:DAB