hirdetés
Vissza

TC ELECTRONIC VOICEWORKS EFFEKTPROCESSZOR

103 / 107
TC ELECTRONIC VOICEWORKS EFFEKTPROCESSZOR

TC ELECTRONIC VOICEWORKS EFFEKTPROCESSZOR

Harmonia, Hangmagasság-Korrekció és Effektek Színpadra és Stúdióba

A VoiceWorks egy olyan processzor, amit dalszerzők, előadóművészek, filmzenét szerző producerek előszeretettel használnak, mivel a vokált, annak effektjeit és harmóniát annyira kreatívan lehet használni. Az eszközt használva az embernek az az érzése támad, hogy a mikrofon-előfoktól a 4-szólamú harmóniáig az készülék minden porcikája úgy lett kialakítva, hogy aki csak használja, minden a kreativitást és a minőséget szolgálja. A harmóniákon túl az eszköz akár csak finoman, vagy effekt-szerűen is képes a hangmagasságot igazítani, egy a TC-től megszokott természetes hangú, jól használható zengetést nyújt, valamint tap tempo delay-t és természetesen kompresszort és EQ-t. Rendelkezésre áll egy Song mód, amivel az opcionális Switch-3 lábkapcsolóval tudunk előre beállított lépéseket tudunk sorba fűzni.A complete signal path from mic input to stereo output. All you add is a PA, (or DAW) and your voice.

 • Képes 5 külön részből álló harmónia-használatra, és az énekhangunkat szólamduplázás segítségével vastagíthatjuk
 • A Harmóniákat vezérelhetjük MIDIbillentyűzettel, vagy a skála és a hangnem kiválasztásával
 • 100 felhasználó által módosítható (user-)preset
 • A zengetést(reverb) és a késleltetést(delay) szimultán használhatjuk, és mindkettőt sokrétűen paraméterezhetjük
 • A \"Thicken\"-nek nevezett effekt elhangolás segítségével dúsíthatja a fő ének-szólamot
 • Kompressor, 3 sávos EQ és gate
 • Használhatunk Mac-re és PC-re egy külső Editort (ingyenesen letölthető)
 • Valósághű Harmónia-szólamok

  A VoiceWorks 4-harmónia-szólamát \"humanizálhatjuk\", azaz a szólamok nem gépiesen követik a fő énekszólamot, hanem egy ének-kórushoz hasonlóan egészen lehelletnyi elhangolással és egyéb szándékos szabálytalanságokkal teszik a vokált élethűvé, hogy az előadás kreatívabb legyen és a hallható szólamok valósághűen szóljanak, mindezt természetesen kontrollálható módon (ha a szám stílusa megkívánja, a feszes vokálokért az effekt ki is kapcsolható). Minden egyes szólam esetében bevethetünk egy Gender - azaz az ének nemének a beállítását - tehát a mély-tónusú férfi énekhangtól a hupikék törtpikék hangkarakteréig megválaszthatjuk, hogy az egyes harmónia-szólam hogyan szóljon. Az eszközben található 100 darab gyári beállítást pedig úgy készítettük el, hogy mutassa meg, hogy az eszköz mire is képes, azoknak, akik nem szeretnék a programokat editálni, már önmagában is egy rendkívül széles repeortoirt nyújt.
  Alapvetően jobb hangzást nyújt

  Mi is történik, hogyha kikapcsoljuk a harmóniákat? Halljuk az éneket a maga tiszta valójában, a jó minőségű mikrofon-előfokon túl pedig a kompresszor és a 3-sávos EQ használatával a megszólalásunk nagyban javul, szebben szól a hangosításon, vagy a felvett sávjaink egyszerűen tisztán és érhetően szólnak.
  Pitch Korrekció

  Meghallgathatjuk a presetekben, hogy a hangmagasság-korrekciót végző algoritmus hogyan is dolgozik. A TC-Helicon pitch-korrekciót végző algoritmusa tud egészen finoman működni, vagy a mostani elektronikus zenékben használt lépcsős-hangmagassággal tud effektszerűen hozzátenni a számhoz. Ez mind attól függ, hogy milyen beállítás szerint használjuk ezt az effektet. Az élő előadást és a munkát segítendő pedig beállíthatjuk, hogy milyen tűréssel avatkozzon be a hangmagasságba, hogy milyen gyorsan ugorjon a következő hangmagasságra, vagy beállíthatjuk a korrekció mértékét is.