hirdetés
Vissza

Aromax Kajeput illóolaj (10 ml)

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, aromafürdőhöz, bedörzsölő olaj és szájvíz készítésére
 • Latin név: Melaleuca leucodendron
  Kiszerelés: 10 ml
  Illat: eukaliptuszra emlékeztető

  A kajeput illóolajat (Aetheroleum kajeputi) a mirtuszfélék családjába (Myrtaceae) tartozó ezüstös kajeputfa vagy ezüstös hangamirtusz (Melaleuca leucadendron) friss leveleiből vagy leveles ágvégeiből vízgőz-desztillációval állítják elő 1,5-2,5%-os hozammal.
  Az illóolaj színtelen, sárgás vagy sárgászöld színű, illata kámforos, gyógyszeres és az eukaliptusz illóolajára emlékeztet. Az illóolaj fontosabb alkotórészei az eukaliptol vagy 1,8 cineol (50-70%), a terpineol (5-15%), valamint az α- és a β-pinén.
  A kajeput illóolaj fontosabb gyógyhatásaiként az antimikrobiális, a gyulladás- és fájdalomcsillapító, valamint a nyákoldó és rovarriasztó hatások emelhetők ki.
  Az illóolajat leggyakrabban lég- és húgyúti gyulladások, izom- és ízületi fájdalmak kezelésére, a fejfájás erősségének mérséklésére, illetve rovarok távol tartására használják inhalálószerek, szaunaolajok, légzéskönnyítő mellkasi krémek, bedörzsölőszerek, masszázs- és fürdőolajok, valamint rovarriasztó sprayk és stiftek alkotórészeként.
  Aromalámpából elpárologtatva a lakószobák és munkahelyek levegőjének fertőtlenítésére és frissítésére is jól használható.
  A kajeput illóolaja nem toxikus, nem irritáló, a bőrt nem érzékenyíti és fototoxikus hatása sincs.
 • A termék értékelése:
  Nincs értékelve a termék (0 értékelés alapján)

  Vélemény írása
  Név:
  E-mail cím:
  Értékelés:                    
  Vélemény:
  Ellenőrző kód:
  captcha
   « A hitelesítéshez kérjük írja be a képen látható számot!
  Vélemény elküldése
 • Termék tömege:0,1 kg/db