hirdetés
Vissza

Csuta Szójagranulátum (200 g)

Megfelelő ízesítéssel tökéletesen tudja utánozni a hús ízét hamburgerben, hot-dogban, darált hússal készült ételekben, sőt létezik szójakolbász, szójaszalonna is!
  • Felhasználási javaslat: 1 rész granulátumot 2 rész fűszeres vízbe áztassunk be kb. 10-15 percig. Miután a vizet felszívta, kinyomkodjuk és a darált hússal megegyező módon használhatjuk önállóan vagy hússal keverve (fasírozott, töltött káposzta, rakott egytál ételek, főételek készíthetők belőle).

    Receptek:
    Chilis bab
    (4 főre)

    45 dkg beáztatott szója granulátum (kis darabkákban is kapható, mint a darált hús, vagy beáztatás után otthon is ledarálhatjuk, mint a húst)
    2 kisebb fej hagyma
    65 dkg friss paradicsom (lehet aszalt paradicsom is)
    60 dkg vesebab (konzerv, vagy főtt)
    1 nagy üveg paradicsomszósz
    adagonként 1 teáskanál csilipor
    A "darált húst" – a beáztatott szója granulátumot egy serpenyőben pirítsuk meg. Majd dinszteljük meg a hagymát és a paradicsomot, majd keverjük hozzá a szóját, a vesebabot, a paradicsomszószt és egy kis csiliport, ízlés szerint. Alacsony hőmérsékleten kb. 20 perc alatt összepároljuk. Köles, quinoa, barnarizs mellé vagy tönkölypászkával is fogyaszthatjuk.

    Töltött káposzta
    Hozzávalók:

    50 dkg savanyú káposzta
    8 közép nagyságú káposztalevél
    30 dkg barnarizs
    30 dkg szójagranulátum
    12 dkg reszelt vöröshagyma
    1 fokhagyma
    Olaj
    1 kk. pirospaprika

    Borsika
    vagdalthús-fűszerkeverék
    Szójatejföl
    A barnarizst előző este beáztatjuk, majd megfőzzük. A szójagranulátumot sűrű, fűszeres vízben, szintén egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a szójagranulátumról leöntjük, majd kinyomkodjuk a levet. Összekeverjük 8 dkg pirított reszelt hagymával, fűszerekkel és a rizzsel. A káposztalevelekbe csavarjuk henger alakúra, a levelek két végét visszadugjuk, hogy a töltelék szorosan megálljon benne és ne főljön szét. Ezután egy sor savanyú káposztát teszünk egy edénybe, s erre rátesszük a töltelékeket, majd azt ismét egy sor káposztával fedjük. Ekkor annyi vízzel engedjük fel, hogy a tölteléket elfedje. A forrástól számított 15-20 percig főzzük. Olajon barnalisztet pirítunk, belevagdalunk 4 dkg vöröshagymát, 1 gerezd fokhagymát, majd ha mindez megpirult, hozzáadjuk a paprikát és elkeverjük. aztán feleresztjük és a káposztára öntjük. Tálaláskor tejföllel elkeverjük, vagy leöntjük, s úgy adjuk asztalra.

    Szójás rozskenyér
    Hozzávalók:

    60 dkg durum simaliszt
    60 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
    10 dkg szója granulátum vegamixes vízzel kétszer leforrázva
    3 dkg élesztő 1/2 liter melegvízben
    1 evőkanál mézzel felfuttatva + annyi melegvíz amennyi a dagasztáshoz szükség

    Elkészítés:
    Futtassuk fel az élesztőt a mézzel és vízzel egy csavaros tetejű üvegben. Ezalatt keverjük össze a többi hozzávalót, és ha felfutott az élesztő, akkor öntsük hozzá, és dolgozzuk ki jó alaposan. Előmelegített sütőben először 10 percig nagy lángon, majd 40-50 percig közepes lángon süssük.
  • A termék értékelése:
    Nincs értékelve a termék (0 értékelés alapján)

    Vélemény írása
    Név:
    E-mail cím:
    Értékelés:                    
    Vélemény:
    Ellenőrző kód:
    captcha
     « A hitelesítéshez kérjük írja be a képen látható számot!
    Vélemény elküldése
  • Termék tömege:0,22 kg/db
    Gyártó/Termék Honlapja:http://