hirdetés
* A feltüntetett akciók a készlet erejéig érvényesek!
Vissza

HATÁSKÖRÖN TÚL

287 / 623
-20%
HATÁSKÖRÖN TÚL
4 500 Ft

Akció: 3 600 Ft


 • Akció kezdete: 2018.08.07
 • Akció vége: A készlet erejéig!

Vezetők személyes felelősségvállalása

Szerző: Julia Middleton

HVG Kiadó, 2009

 

 • A legtöbb vezető cégének azon egységében szerez hírnevet magának, ahol hatáskört kapott a vezetéshez. Amikor azonban hatáskörüket kiterjesszék az egész szervezeten belül, sőt akár azon kívül is, azok a képességek, amelyeknek korábbi sikereiket köszönhették, hirtelen nem bizonyulnak elegendőnek ehhez a feladathoz. A szabályok megváltoznak – és ezzel együtt kell változtatni a stratégiákon is. Ebben a gondolatébresztő könyvben Julia Middleton újfajta vezetési szemléletet hirdet: olyan felfogást, amellyel felvértezve az ember ismeretlen területeken is elboldogul, ott is, ahol saját magának kell kivívnia a hatáskörét; és amellyel felvértezve a vezetők már kimerészkedhetnek saját szervezetük zárt világának határain túlra is, és a külvilágban is hatékonyan működhetnek.

  A könyv számtalan elgondolkodtató elképzelést sorakoztat föl, a legváltozatosabb szektorokból és országokból hoz lenyűgöző példákat a vezetés különböző válfajaira. Mindez együtt olyan új eszköztárat alkot, amelyhez bármelyik vezető haszonnal nyúlhat, bármilyen szinten és bármilyen szervezetben dolgozik is.

   

  „Magyarország jövője és sikere attól függ, hogy megértjük-e: nem gondolkodhatunk csak Hegyeshalom és Záhony viszonylatban, nem járhatunk leszegett fejjel, csak a saját dolgainkra figyelve. Ehhez viszont olyan vezetőkre van szükségünk minden szervezetben, akik képesek nagyban gondolkodni, az egészet látni a rész helyett, és képesek a szükséges változásokat hatékonyan végre is hajtani. Julia könyve és a Common Purpose ehhez ad inspiráló és praktikus tanácsokat."

  Küllői Péter, Bátor Tábor, kuratóriumi elnök; Common Purpose Magyarország, alapító tag

   

  „Ha néhány évet eltöltöttél már egy cégnél, gyakran érezheted, mintha a kollégáid zöme ugyanazzal a logikával közelítené meg a világot. Ez a cég logikája, amit a piacon elfoglalt pozíciója, céljai, érdekei, a munkatársak kollektív és egyéni tapasztalatai alakítanak ki. Értelmezési különbségek, eltérések, logikai variációk persze akadnak, de a különbségek nem jelentősek, inkább csak annak tűnnek. A Common Purpose számomra a logikai felfrissülés élményét jelentette. Jó dolog más, esetenként nagyon más logikákkal szembesülni, amelyekkel ugyanazokat a kérdéseket különböző irányból lehet megközelíteni. Tanulságos ezeket meghallgatni, végiggondolni, a megszokottal összevetni. És tanulságos azt megtapasztalni, hogy ezek a logikák semmivel sem tűnnek rosszabbnak!”

  Bőthe Csaba, Magyar Telekom, divízióigazgató

   

   

  „A Hatáskörön túl című könyvében Julia Middleton eredeti és üdítően új szemszögből vizsgálja a vezetés kérdését. Megmutatja számunkra, hogyan valósítsuk meg álmainkat, és hogyan küzdjük le az akadályokat. Elsőként például azt, hogy senki sem kért fel bennünket arra, hogy azt tegyük, amit teszünk. A bürokrácia ostorozói és a világ megváltoztatásán fáradozó közösségi aktivisták számára keresve sem lehetne jobb kézikönyvet találni.”

  Rosabeth Moss Kanter, a Harvard Business School professzora

   

   

  „Amit e könyvből elsajátíthatunk, az minden pénzt megér. Nem csupán a hatáskörön túli vezetésben szerezhetünk jártasságot, de megtanulhatjuk azt is, hogyan lehetünk jobb vezetők a hatáskörünkön belül. Ha csak egy könyvet kellene ajánlani a vezetésről, ez lenne az.”

  Lord David Puttnam, a brit UNICEF elnöke, egykori filmrendező.

   

   

  „A Hatáskörön túl remek meglátásokat tartalmazó, sok haszonnal forgatható könyv azokról a vezetőkről, akik saját befolyási körükön túl is kulcsszerepet játszanak. Julia Middleton világos és közérthető nyelven, a való életből vett példákkal és anekdotákkal írja le, hogyan szereznek legitimitást a vezetők olyan területeken is, amelyek felett nincsen hatalmuk. Nélkülözhetetlen és inspiráló azok számára, akik valódi, kézzel fogható változásokat akarnak elérni – nem csak a saját szakterületükön, hanem azon kívül is, a szélesebb közösségben, ahol élnek."

  Narayana Murthy, az Infosys Technologies Ltd elnöke és főkurátora.

   

   

  Julia Middleton a nemzetközi vezetőképző szervezet, a Common Purpose alapítója és vezetője. A Common Purpose egyedülálló, közösségi alapú vezetői fejlesztési programokat kínál – amelyeket „utcai MBA-nek” is neveznek – immár több mint 50 brit és számos más európai, afrikai és indiai nagyvárosban. Julia pályafutása során minduntalan megkérdőjelezte a vezetésről alkotott hagyományos nézeteket, és arra próbálja rávenni az embereket, hogy mind többen vezetőnek tekintsék magukat – nem csak saját szervezetükön belül, de a tágabb értelemben vett társadalomban is. A The New Alchemists című könyvében Charles Handy így ír róla: „Ahogyan Julia az lett, aki, az általa vallott értékek, és ahogy ezeket megvalósítja, mind-mind bátorítást nyújtanak azoknak, akik arról álmodnak, hogy legalább annyi értéket teremtsenek, mint ő."

   

  A kötet adatai:

  Formátum: 160*235

  Megjelenés éve: 2009

  Terjedelem: 276 oldal

 • A termék értékelése:
  Nincs értékelve a termék (0 értékelés alapján)

  Vélemény írása
  Név:
  E-mail cím:
  Értékelés:                    
  Vélemény:
  Ellenőrző kód:
  captcha
   « A hitelesítéshez kérjük írja be a képen látható számot!
  Vélemény elküldése
 • ISBN:978-963-9686-94-6
  Kiadó:HVG Kiadó
  VTSZ:4901