hirdetés
* A feltüntetett akciók a készlet erejéig érvényesek!
Vissza

BEVEZETÉS A GAZDASÁGPOLITIKÁBA

186 / 625
-15%
BEVEZETÉS A GAZDASÁGPOLITIKÁBA
4 590 Ft

Akció: 3 900 Ft


 • Akció kezdete: 2018.03.31
 • Akció vége: A készlet erejéig!

Szerző: Bod Péter Ákos

Akadémiai Kiadó, 2014

 

A könyv visszatükrözi a szerző kutatóként és alkotó résztvevőként egyaránt megalapozott témakezelését. Az elméleti alapokhoz visszanyúló, de a realitásokat szem előtt tartó kifejtések segítik a gazdaságpolitika lényegének megértését nemcsak a gazdaságpolitikával most ismerkedők számára, hanem azoknak is, akik az egy-egy időszak, tény vagy irányzat alaposabb megértéséhez szükséges összefüggéseket szeretnék meglátni. Külön kiemelem a gazdaságpolitika fő kérdéseinek történelmi-társadalmi kapcsolatrendszerekbe helyezését, ami szemléletileg és gyakorlatilag is oly nagyon szükséges - és oly nagyon ritka.

 

Chikán Attila, egyetemi tanár, az MTA levelező tagja

 • Aki tudja, csinálja, aki ezt nem tudja, az tanítja, aki még erre sem képes, az elkezd írni, vagy pláne tanácsot adni... Nos, Bod Péter Ákos élő cáfolata ennek a mondásnak, mert nagyszerűen csinálta/csinálja, kiválóan tanít és zseniálisan ír egy személyben. Ez a kiváló összefoglaló munka nemcsak annak hasznos, akit közvetlenül érdekel a politika és a gazdaság; mindenkinek, aki meg akarja érteni, hogy mi célból, milyen okok miatt avatkozik be életébe és munkájába az állam, sőt az államok feletti szervezetek sokasága.

  Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség alapító - jelenleg tiszteletbeli - elnöke

  A szerző egyetemi oktató, a tudományos közélet jeles személyisége, ugyanakkor a gazdaságpolitikában döntéshozói csúcspozíciókat is betöltött. A Bevezetés a gazdaságpolitikába korántsem csak egyetemi hallgatóknak szóló tankönyv, hanem a tapasztalt kutatók számára is sok új gondolatot tartalmazó szakkönyv. Manapság, amikor a válság következtében az állam szerepe mindenhol többé-kevésbé átértékelésre kerül, különösen fontos ennek a könyvnek a kiegyensúlyozott és józan megközelítése, hangvétele az állami beavatkozás mértékével, módjával kapcsolatban. Hasznos lenne, ha a gazdaságpolitika alakítói minél nagyobb számban forgatnák ezt a könyvet.

  Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Közgazdasági Társaság alelnöke


  A kötet adatai:
  Formátum: B/5
  Kötés: kartonált
  Megjelenés éve: 2014
  Terjedelem: 224 oldal
 • A termék értékelése:
  Nincs értékelve a termék (0 értékelés alapján)

  Vélemény írása
  Név:
  E-mail cím:
  Értékelés:                    
  Vélemény:
  Ellenőrző kód:
  captcha
   « A hitelesítéshez kérjük írja be a képen látható számot!
  Vélemény elküldése
 • ISBN:978-963-05-9531-5
  Kiadó:Akadémiai Kiadó
  VTSZ:4901