hirdetés
* A feltüntetett akciók a készlet erejéig érvényesek!
Vissza

ANALITIKAI KÉMIA

13 / 42
-15%
ANALITIKAI KÉMIA
5 500 Ft

Akció: 4 675 Ft


 • Akció kezdete: 2017.06.05
 • Akció vége: A készlet erejéig!

Szerzők: Pokol György – Gyurcsányi Ervin Róbert – Simon András – Bezúr László – Horvai György – Horváth Viola – Dudás Katalin Mária

Szerkesztette: Pokol György

Typotex Kiadó, 2017

 

A könyv anyaga az analitikai kémiai tanulmányok – és a későbbi gyakorlati elemző munka – megalapozását szolgálja. Épít az általános kémiai, valamint az alapvető szervetlen és szerves kémiai és fizikai ismeretekre, és megadja az analitikai laboratóriumi gyakorlatok elméleti hátterét.

A bevezető rész gyakorlati mennyiségi elemzési példák segítségével tárgyalja az analitikai kémia alapfogalmait. A fejezetet az analitika minőségbiztosításának alapjai zárják. Ezután az anyag a legfontosabb méréstechnikák, módszercsaládok szerint épül fel, bemutatva az egyes módszerek elvét, működését és alkalmazását, illetve a kapcsolódó számításokat.

 • A klasszikus elemzési módszereket követően (sav-bázis, komplexometriás, csapadékos és redoxititrálások, tömegszerinti elemzés) a műszeres analitikát (az elektroanalitikai, az atom- és molekulaspektroszkópiai méréstechnikákat), majd a legfontosabb elválasztási módszereket (gáz- és folyadékkromatográfia, elektroforézis) mutatjuk be. Külön fejezet foglalkozik az immunreakciókon alapuló elemzési eljárásokkal.

   

  Az analízis folyamatainak, a módszerek működésének és alkalmazási lehetőségeinek megértését nagyszámú ábra segíti. Az egyes fejezetek végén kidolgozott számpéldák, valamint ellenőrző kérdések és számítási feladatok kaptak helyet.

   

  A kötet adatai:

  Formátum: B/5

  Megjelenés éve: 2017

  Terjedelem: 510 oldal

 • A termék értékelése:
  Nincs értékelve a termék (0 értékelés alapján)

  Vélemény írása
  Név:
  E-mail cím:
  Értékelés:                    
  Vélemény:
  Ellenőrző kód:
  captcha
   « A hitelesítéshez kérjük írja be a képen látható számot!
  Vélemény elküldése
 • ISBN:978-963-2799-06-3
  Kiadó:Typotex Kiadó