hirdetés
* A feltüntetett akciók a készlet erejéig érvényesek!
Vissza

ÁLLAMHÁZTARTÁSI SZÁMVITEL A GYAKORLATBAN III. KÖTET

139 / 609
-10%
ÁLLAMHÁZTARTÁSI SZÁMVITEL A GYAKORLATBAN III. KÖTET
9 900 Ft

Akció: 8 910 Ft


 • Akció kezdete: 2018.08.18
 • Akció vége: A készlet erejéig!

Szerző: Lilliné Fecz Ildikó

Saldo Kiadó, 2016

 • A szakkönyv harmadik kötete az államháztartás szervezeteinek a gazdasági eseményeinek könyvviteli elszámolását mutatja be a 2015. évi és a 2016. évi hatályos jogszabályok alapján.

   

  A gazdasági események számlaosztályonként kerülnek rendszerezésre.

  Az első kötetben az 1-2. számlaosztályhoz tartozó eszközökkel kapcsolatos gazdasági események kerültek feldolgozásra: a befektetett eszközökkel (immateriális javakkal, tárgyi eszközökkel, befektetett pénzügyi eszközökkel, vagyonkezelésbe adott eszközökkel) és a forgóeszközökkel (készletekkel, értékpapírokkal) kapcsolatos gazdasági eseményeket részletezte.

   

  A második kötetben a pénzeszközökkel, a követelésekkel, az aktív időbeli elhatárolásokkal kapcsolatos gazdasági események kerültek kidolgozásra.

   

  A harmadik kötetben a saját tőkével, a kötelezettségekkel, a passzív időbeli elhatárolásokkal, a rendező számlákkal kapcsolatos gazdasági események kerültek szerepeltetésre.

   

  Mivel az új államháztartási számviteli jogszabályok előírásait az államháztartás szereplői 2014-től kezdődően kötelesek alkalmazni sok még a pontosításra váró terület miatt évközben valószínűsíthető, hogy e jogszabályokkal kapcsolatos pontosításokra kerülhet sor.

   

  A szerző a változásokat a harmadik kötetben 2016. júniusig követte, de a gazdasági események leírásában időnként olyan gazdasági események is megjelennek, amelyeket akkor alkalmazhat a felhasználó, ha a megjegyzés részben jelzett típusú szabályozás változás bekövetkezik.

   

  A könyv praktikus, közérthetőbb használta érdekében a kiadvány végén tárgymutató is található, így az egyes gazdasági eseményekre való rákeresés remélhetőleg egyszerűbb lesz.

   

  Az Áhsz. a könyvviteli számlák tekintetében 16. számú melléklete szerinti tagolásban tartalmaz kötelező előírásokat, az államháztartás szervezeteinek a számlák, alszámlák részletesebb tagolását az államháztartás szervezeteinek közfeladataiknak, jellemző gazdasági esemény típusaiknak megfelelően saját számlarendjükben kell kialakítaniuk.

   

  A bemutatott gazdasági események az áttekinthetőség érdekében a Saldo Államháztartási szervezetek számlatükre a 2015. és a 2016. című kiadványok szerint került kidolgozásra, emiatt az Államháztartási számvitel a gyakorlatban könyv és a Számlakeret-tükrök együttes alkalmazása javasolható.

   

  A kiadványt elsősorban a gyakorló könyvelőknek ajánlható, de a könyv az államháztartási mérlegképes könyvelői tanfolyam hallgatóinak vagy a felsőoktatásban számvitelt tanulóknak is segítséget nyújthat a tanulmányaik során.

   

  A kötet adatai:

  Formátum: A/4

  Kötés: ragasztókötött

  Megjelenés éve: 2016

  Terjedelem: 800 oldal

 • A termék értékelése:
  Nincs értékelve a termék (0 értékelés alapján)

  Vélemény írása
  Név:
  E-mail cím:
  Értékelés:                    
  Vélemény:
  Ellenőrző kód:
  captcha
   « A hitelesítéshez kérjük írja be a képen látható számot!
  Vélemény elküldése
 • Kiadó:Saldo Kiadó