hirdetés
* A feltüntetett akciók a készlet erejéig érvényesek!
Vissza

COOL IT - HIDEGVÉR!

-15%
COOL IT - HIDEGVÉR!
2 500 Ft

Akció: 2 125 Ft


 • Akció kezdete: 2019.01.28
 • Akció vége: A készlet erejéig!

a szkeptikus környezetvédő útikalauza a globális felmelegedéshez

Szokatlan szempontok sorozat

Szerző: Bjørn Lomborg

Fordította: Gyárfás Vera

Typotex Kiadó, 2008

 

 • A Cool it úttörő kezdeményezés: a benne felkínált új perspektívák, amelyek az ember és a környezet igényein egyaránt alapulnak, meg fogják változtatni a globális felmelegedésről folytatott vitákat.

  Lomborg azt állítja, hogy a globális felmelegedést megállítani kívánó körülményes és sok billió dolláros mentőakciók inkább alapulnak érzelmi, mint szigorúan tudományos feltételezéseken, és a hatásuk az elkövetkezendő évszázadokat tekintve teljesen elenyésző lesz. Ha inkább a malária és az AIDS ellen harcolnánk, és elérnénk, hogy a világon mindenütt lehessen biztonságos ivóvízhez jutni, mindezek a globális felmelegedés elleni harc töredékébe kerülnének, több millió ember életét mentenék meg, ráadásul az eredményeket már a mi generációnk is élvezhetné.

   

  Lomborg fölveti a kérdést, miért képes a klímaváltozás témája elnyomni a racionális dialógust és az értelmes véleménykülönbség lehetőségét. Cool it című könyve korunk egyik legtöbbet vitatott és legnagyobb hatású műve.

   

  A magyar kiadást kiegészítettük a könyvben szereplő rövidítések jegyzékével és az adatsorokkal, hogy az Olvasók könnyebben megtalálhassák, ill. felidézhessék a meglepő számokat.

  Bjorn Lomborgot, a Szkeptikus Környezetvédő és a Cool it szerzőjét, a Time Magazine 2004-ben a világ 100 legbefolyásosabb embere közé választotta; a Foreign Policy and Prospect magazin 2005-ös listája alapján ő a világ 14. legbefolyásosabb tudományos személyisége; 2008-ban a Guardian őt is azon 50 ember közé sorolta, aki megmentheti bolygónkat. Lomborg a Dán Környezetvédelmi Értékelő Intézet igazgatója, a Koppenhágai Üzleti Főiskola tanára és a Consensus Center alapító igazgatója.

  A kötet adatai:
  Formátum: A/5
  Megjelenés éve: 2008
  Terjedelem: 232 oldal

 • A termék értékelése:
  Nincs értékelve a termék (0 értékelés alapján)

  Vélemény írása
  Név:
  E-mail cím:
  Értékelés:                    
  Vélemény:
  Ellenőrző kód:
  captcha
   « A hitelesítéshez kérjük írja be a képen látható számot!
  Vélemény elküldése
 • Gyártó/Termék Honlapja:http://
  ISBN:978-963-9664-88-3
  Kiadó:Typotex Kiadó
  VTSZ:4901