hirdetés
* A feltüntetett akciók a készlet erejéig érvényesek!
Vissza

ENVIRONMENTALLY-SOUND ADAPTABLE TILLAGE

-15%
ENVIRONMENTALLY-SOUND ADAPTABLE TILLAGE
7 000 Ft

Akció: 5 950 Ft


 • Akció kezdete: 2019.01.27
 • Akció vége: A készlet erejéig!

Szerző: Birkás Márta

Akadémiai Kiadó, 2008

 

 • Az „Environmentally-sound adaptable tillage" (Környezet tudatos, alkalmazkodó talajművelés) c. könyv az Akadémiai Kiadó újdonsága, szerzője Birkás Márta, társszerzői Antos Gábor, Neményi Miklós és Szemők András.  A Kiadó és a szerzők a könyvet a Pannon térség egyetemein talajművelés tárgykörben oktatóknak, és a gazdálkodóknak szaktanácsot adó kollégáknak ajánlják. Reményeik szerint felkelti az érdeklődését azoknak a kutatóknak is, akik eredményeiket a tudományos fórumok mellett a gyakorlatban is megméretik. Haszonnal forgathatják a könyvet a téma iránt érdeklődő egyetemi hallgatók, és doktorandusz hallgatók (az Adaptable Soil Tillage tantárgy tankönyve).

  Az angol nyelvet bíró gazdálkodók ötleteket és fogásokat találnak a könyvben a talajminőség jobbítására. A talajművelő gépeket gyártó- és forgalmazó szakemberek pedig az általuk ajánlott technológiák előnyeiről és megfontolóról olvashatnak a könyvben. A könyv szerzői a gyakorlat érdeklődésére számot tartó tudományos eredményeket idéznek cseh, horvát, lengyel, magyar, osztrák, román, szlovák, szerzőktől (a hasonló címmel 2006-ban magyar nyelven kiadott műtől eltérően a közép-európai térség viszonyaihoz van adaptálva), illetve adatokat bolgár, angol, észak-amerikai, ausztrál, és német szerzőktől.

  Az egyre szélsőségesebb klíma alatt nem lehet jövője a nedvesség- és szénvesztő talajművelésnek. A könyv üzenete ezért nem lehet más, mint: kockázat ismeret, talajminőség javítás és megkímélés, tudatos alkalmazkodás, harmóniában a termőhelyi, a gépesítési és a gazdálkodási feltételekkel. A talaj gondozása, művelt agrártáj fenntartása a gazdálkodók, a gazdálkodókat tanítók egyszersmind a nemzetek közös ügye, amelyért naponta érdemes tenni.

  A könyv fejezetei: Soil condition assessment (Talajállapot vizsgálatok) - Aims of soil tillage - Traditions and new directions (A talajművelés célja - Tradíciók és új törekvések) - Tillage - energy requirement and soil damage (A művelés energiaigénye és a talaj károsítrása) - The effect of site factors - how to reduce damage (A termőhelyi körülmények és a károk csökkentése) - The influence of biological factors (A biológiai tényezők befolyása) -Adaptable, environmentally focused tillage (Alkalmazkodó, környezet tudatos művelés) - Practical applicability of environment conserving and energy saving tillage (A környezetkímélő, energiatakarékos talajművelés gyakorlati alkalmazhatósága) - Environment conservation adaptable land use (Környezetkímélő talajhasználat) - Lesson drawn from the history of tillage (Tanulságok a talajművelés múltjából).

  A kötet adatai:
  Formátum: B5
  Kötés: kemény, papír
  Megjelenés éve: 2008
  Terjedelem: 356 oldal

 • A termék értékelése:
  Nincs értékelve a termék (0 értékelés alapján)

  Vélemény írása
  Név:
  E-mail cím:
  Értékelés:                    
  Vélemény:
  Ellenőrző kód:
  captcha
   « A hitelesítéshez kérjük írja be a képen látható számot!
  Vélemény elküldése
 • ISBN:978-963-05-8631-3
  Kiadó:Akadémiai Kiadó
  VTSZ:4901