hirdetés
* A feltüntetett akciók a készlet erejéig érvényesek!
Vissza

EVOLÚCIÓ ÉS MEGISMERÉS

-15%
EVOLÚCIÓ ÉS MEGISMERÉS
4 900 Ft

Akció: 4 165 Ft


 • Akció kezdete: 2019.01.27
 • Akció vége: A készlet erejéig!

Az evolúciós gondolat sorozat

Szerkesztette: Kampis György, Ropolyi László

Typotex Kiadó, 2001

 

 • Vajon a világ ugyanolyan-e a denevér, a kutya, a majom vagy az em­ber számára? Tudjuk, hogy a kutya a szagok világában él, a denevér a fülével lát. A majom, bár sokban hasonlít ránk, nem tud beszélni, ezért nem használ nyelvi fogalmakat, amelyekkel mi a világot feldaraboljuk. Lehet-e mégis azonos a különböző fajok világa? Mi a kö­vetkezménye annak, ha nem? Az evolúció kutatása segíthet elkép­zelnünk az elképzelhetetlent. Ezen keresztül jobban megérthetjük azt is, mit jelent egyáltalán megismernünk valamit.

  Ugyanezt a kérdést fordított irányból; az emberi megismerés felől is indíthatjuk. A megismerés kutatásával a kognitív tudomány foglalko­zik a biológia, a pszichológia, a nyelvészet, a számítástechnika és a filozófia határvidékén. Legmodernebb formájában az elmét nem az elvont ész lakhelyének, hanem az adott fajban rejlő biológiai tehetőségek kiaknázási eszközének tekinti. Evolúció és megismerés tehát itt is egymást támasztja alá.

   

  Jelen kötet a IX. Magyar Kognitív Tudományi konferencia (MAKOG) előadá­sait tartalmazza a címbeli tág témában, a terület vezető hazai kutatóitól, tanáraitól és PhD diákjaitól.

  A kötet adatai:
  Formátum: B/5
  Megjelenés éve: 2001
  Terjedelem: 414 oldal

 • A termék értékelése:
  Nincs értékelve a termék (0 értékelés alapján)

  Vélemény írása
  Név:
  E-mail cím:
  Értékelés:                    
  Vélemény:
  Ellenőrző kód:
  captcha
   « A hitelesítéshez kérjük írja be a képen látható számot!
  Vélemény elküldése
 • ISBN:978-963-2792-79-8
  Kiadó:Typotex Kiadó
  VTSZ:4901