hirdetés
* A feltüntetett akciók a készlet erejéig érvényesek!
Vissza

AZ ELMÉLETI MINIMUM II.

28 / 98
-15%
AZ ELMÉLETI MINIMUM II.
4 500 Ft

Akció: 3 825 Ft


 • Akció kezdete: 2019.01.28
 • Akció vége: A készlet erejéig!

Kvantummechanika

Szerzők: Leonard Susskind, Art Friedman

Typotex Kiadó, 2015

 

 • Leonard Susskind Elméleti Minimum sorozata Lev Landau megfogalmazását kölcsönözte  a címadásnál*. A nem fizikus érdeklődők számára Stanfordban tartott előadásokra épülő sorozat rövid kötetekben mutatja  be mindazt, „ami fontos” a modern fizikából.

  A New York Times bestseller-listáját is meghódító, klasszikus fizikát tárgyaló első kötet elméleti minimumát a kvantummechanika tárgyalásával folytatják. Ezúttal Susskind szerzőtársául a szoftverfejlesztő Art Friedmann csatlakozott.

  A szubatomi részecskék különös világát bemutató kötet eleven és olvasmányos bevezetés ebbe a híresen bonyolult tudományterületbe,  A ismeretterjesztő művekkel ellentétben Susskindék könyve nem rejti véka alá a kvantummechanika logikájának eredendő abszurditásait és a szemléletünk számára való idegenségét. A szerzők mégis kristálytiszta magyarázatokkal állnak elő az olyan jelenségekről és fogalmakról, mint például a kvantumállapotok alapelvei, a határozatlansági reláció, valamint a részecske- és hullámtermészet különbségei. A fejezetek feladatokat is tartalmaznak, melyekkel még alaposabban megérthető az adott témakör.

   

  *L. Landau végzős hallgatói számára egy "Elméleti Minimum"-nak nevezett számonkérhető anyagot állított össze elméleti fizikából, 1934 és 1961 között összesen 43-an mentek át a vizsgáján...

   

  A kötet adatai:

  Formátum: A/5

  Megjelenés éve: 2015

  Terjedelem: 340 oldal

 • A termék értékelése:
  Nincs értékelve a termék (0 értékelés alapján)

  Vélemény írása
  Név:
  E-mail cím:
  Értékelés:                    
  Vélemény:
  Ellenőrző kód:
  captcha
   « A hitelesítéshez kérjük írja be a képen látható számot!
  Vélemény elküldése
 • ISBN:978-963-2798-54-7
  Kiadó:Typotex Kiadó