hirdetés
* A feltüntetett akciók a készlet erejéig érvényesek!
Vissza

KÖRMENDY ÁGOSTON

-15%
KÖRMENDY ÁGOSTON
2 900 Ft

Akció: 2 465 Ft


 • Akció kezdete: 2019.01.28
 • Akció vége: A készlet erejéig!

Egy alkotó mérnök az autóiparban

Életutak sorozat

Szerző: Szentgyörgyi Zsuzsa

Typotex Kiadó, 2010

 

 • A kötet főszereplője, Körmendy Ágoston az ipari gyakorlatban tevékenykedő elkötelezett mérnök megtestesítője. A könyvben maga ismertet meg minket életével, pályájával, munkájával. Mondhatni, történelmünk elmúlt évtizedeinek háborgásaihoz viszonyítva sima volt az útja a Wekerle-telepi kis iskolától, az igen jó tanárokkal tanító gimnáziumtól, a műegyetemi tanulmányokon át az életét meghatározó első munkahelyig, a Csepel Autógyárig. Persze kátyúk, buktatók ezen a látszólag kikövezett úton is akadtak szép számmal, de voltaképpen nagy viharok nem veszélyeztették ezt a pályát.

  A vasfüggöny korában, amikor rések alig mutatkoztak rajta, a sűrű külföldi kiküldetések mutatták, hogy a gyár erősen támaszkodott a fiatal mérnök magas színvonalú szakmai ismereteire és nyelvtudására. Amiként a nemzetközi szervezetekben való részvétele, elért pozíciói is ezt a megbecsülést tükrözik.

  Megragadó a gépészmérnöki szakma szeretetének visszatükröződése Körmendy minden emlékében. Pontosság, mindig tényekkel, adatokkal alátámasztott közelítések, beszámolók hitelesítik mondanivalóját. Napjainkban, amikor a műszaki pályák meglehetősen háttérbe szorulnak az ifjak törekvéseiben, példaadó lehet a mérnökség egyik kiváló, mindig a harcvonalban ügyködő szakember vallomása. Szentgyörgyi Zsuzsa villamosmérnök, nukleáris szakmérnök, egyetemi doktor. Életpályája során volt ipari mérnök, tudományos kutató és államigazgatási középvezető. Jelenleg szabadúszó szakíró. Mintegy 50 tudományos és közel 800 tudományos-műszaki ismeretterjesztő cikk, illetve ezzel együtt immár 19 könyv szerzője, társszerzője vagy szerkesztője.

  A kötet adatai:
  Formátum: A/5
  Megjelenés éve: 2010
  Terjedelem: 224 oldal

 • A termék értékelése:
  Nincs értékelve a termék (0 értékelés alapján)

  Vélemény írása
  Név:
  E-mail cím:
  Értékelés:                    
  Vélemény:
  Ellenőrző kód:
  captcha
   « A hitelesítéshez kérjük írja be a képen látható számot!
  Vélemény elküldése
 • Gyártó/Termék Honlapja:http://
  ISBN:978-963-2791-56-2
  Kiadó:Typotex Kiadó
  VTSZ:4901