hirdetés
* A feltüntetett akciók a készlet erejéig érvényesek!
Vissza

TÖBBLETSZEM

-10%
TÖBBLETSZEM
2 800 Ft

Akció: 2 520 Ft


 • Akció kezdete: 2018.09.27
 • Akció vége: A készlet erejéig!

Szerző: Erdélyi Ildikó

Oriold és Társai Kiadó, 2018

 • A Többletszem könyv középpontjában a páciens és a terapeuta kettőse áll, a viszonyuk érzelmeikkel egymás felé. A szerző kinyitja rendelője ajtaját, hogy láttassa a két ember helyzetét, és meséljen arról, hogyan beszélgetnek egymással, és milyen témák kerülnek előtérbe a pszichoterápiás térben. A többletszem azt fejezi ki, hogy a pszichoterapeutának szüksége van egy plusz szemre, egy belső szemre, melyet lehet harmadiknak is nevezni, ezzel képzeletben látja, sőt hallja is, amit a másik elhallgat, elrejt. Figyelme és jelenléte a „belső szem” működésének feltételei. A terápiás pár tagjai közötti kapcsolat az áttételekkel, azaz a másikra vetített fantáziákkal feszültségteli, akárcsak Hitchcock filmjei. A pszichoterápiás történetek izgalmasak, néhol krimire is emlékeztetnek, az azokban megjelenített álmok meg inkább bevonják az olvasót a történetekbe.

   

  A könyv céljai közé tartozik a magyar pszichoanalízis, a Budapesti Iskola bemutatása, illetve a magyar tradíciók és a külhonból eredő hatások találkozásának ismertetése is.

   

  Erdélyi Ildikó a Károli Gáspár Egyetem Pszichológiai Intézetének Professzor Emeritusa, jelenleg is oktat az egyetemen, valamint saját oktatótermében Budán. A kétszemélyes pszicho-terápia, pszichoanalízis mellett vezet pszichodráma csoportokat, amelyek az önismereti cél mellett kiképző csoportok is. Öt könyv szerzője eddig, egy hatodiknak társzerzője és szerkesztője. Tudományos cikkei magyar és külföldi tanulmány-gyűjteményekben és folyóiratokban jelentek meg.

   

  A kötet adatai:

  Kötés: Puhatáblás, ragasztott

  Megjelenés éve: 2018

  Terjedelem: 206 oldal

   

 • A termék értékelése:
  Nincs értékelve a termék (0 értékelés alapján)

  Vélemény írása
  Név:
  E-mail cím:
  Értékelés:                    
  Vélemény:
  Ellenőrző kód:
  captcha
   « A hitelesítéshez kérjük írja be a képen látható számot!
  Vélemény elküldése
 • Gyártó/Termék Honlapja:http://
  ISBN:9786155443879
  Kiadó:Oriold és Társai Kiadó