Nyelvművelő munkafüzet 2.

Nyelvművelő munkafüzet 2.
  • Nyelvművelő munkafüzet 2.
  • Nyelvművelő munkafüzet 2.

Ide kattintva elolvashatja a könyv előszavát

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

A munkafüzet 60 stílus- és nyelvhelyességi feladatot tartalmaz. A szerző több mint harmincéves, e tárgykörben szerzett tapasztalatát használta fel a változatos, érdekes és esetenként humoros feladatok elkészítése során a derűs nyelvművelés jegyében. A szótévesztéstől a hivatalos nyelvhasználatig, a sikertelen nyelvújítási szavaktól a nyelvhelyességi szeplőig, a ragfaló ragtól a jolly joker névutóig, a szólásfejtőtől a zavaró képig széles a választék, mind-mind megoldásra vár. Külön feladattípusnak tekinthető a szépirodalmi példákat bemutató, különböző stílushatású mondatok, szavak jellemzése, értelmezése.
Az élőnyelvi példamondatok maivá teszik a tartalmat. A nyelvi krea?tivitást igénybe vevő próbatétel elé állítja a feladat megoldóját a sikertelen nyelvújítási szavak értelmezése (átkupidolni, csókpengés, cso?rog?csepp), valamint a szóösszerántással keletkezett kifejezések „etimológiájának” a megadása (pl. csokoholista = csokoládé × alkoholista). Mindezekhez gyakran bőséges háttér-információ is kapcsolódik, ami a tudnivaló elmélyítését szolgálja. A munkafüzetet feleletválasztós feladatok zárják.
A munkafüzet végén megtalálhatók a feladatok megoldásai, így az iskolai mellett önálló munkavégzés is lehetséges. A nyelvműveléshez kapcsolódóan ajánljuk még a Nyelvművelő munkafüzet 1. című kiadványunkat.
A gyakorlófüzet segítséget nyújt az általános és középiskolás diákoknak, sőt a magyart mint idegen nyelvet tanulóknak, valamint bárkinek, aki érdeklődik az anyanyelv iránt.

Adatok

Megjelenés dátuma:
2023
Oldalszám:
48
Kötés típusa:
puhafedeles
Formátum:
B/5
Alcím:
Nyelvhelyességi és stílusgyakorlatok
Szerző:
Minya Károly
Sorozatszám:
34
Gyártó:
TINTA Könyvkiadó
Ean:
9789634093701
-20%
1 490 Ft1 192 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!