Nyelvi játékaink nagykönyve

Nyelvi játékaink nagykönyve

A Nyelvi játékaink nagykönyve bemutatja a nyelvünkben rejlő játéklehető?ségeket; a nyelvi vonatkozású feladványok, rébuszok, fejtörők gyűjteménye. Grétsy László eligazítást ad minden bemutatott játék, rejtvény múltjáról is. A szerző így vall kötetéről: „a játék számomra ezúttal nyelvi játékot jelent; olyan önként és kedvvel, örömmel végzett cselekvést, amelynek tárgya, eszköze az anyanyelv.”

A Nyelvi játékaink nagykönyve a következő tíz témakörbe csoportosítva adja közre anyagát:

1. Betűk, hangok játékai

2. Betű- és képtalányok

3. A betűjátékok fejedelme, az anagramma

4. Szótagok, szavak játékai, rejtvényei

5. Egyéb klasszikus játékok (palindrom, intarzia)

6. Játékok, bűvészkedések versekkel, rímekkel

7. Nyelvtörők, találósdik

8. Nyelvi játékok – menet közben

9. Betűhálók rabságában – és bűvöletében

10. Egyéb nyelvi játékok, csecsebecsék

A kézikönyvben ismertetett több száz játék átfogja nyelvünk egészét, hiszen a kötetben megtalálhatók a betűkkel (hangokkal), szórészletekkel (szótagokkal, rímekkel), a szavakkal és a szavaknál nagyobb nyelvi egységekkel, a szólásokkal, közmondásokkal foglalkozó játékok is, valamint számos olyan agyafúrt szellemes játék, fejtörő, illetve megoldás, amely anyanyelvünk csodálatra méltó képlékenységéről és gazdagságáról tanúskodik. Minden feladványnak megtaláljuk a megoldását is a kiadványban.

Grétsy László a magyar nyelvművelés, nyelvi ismeretterjesztés széles körben ismert személyisége, az ELTE BTK professor emeritusa, Magyar Örökség-díjas nyelvész. Az elmúlt évtizedekben számos – a nyelvi játékokkal is foglalkozó – tévé- és rádióműsor (Szójátékklub, Játsszunk!, A nyelv világa, Gyöngyök, Játéksarok, Magyarán szólva) vezetője vagy közreműködője.

A Nyelvi játékaink nagykönyve kiválóan alkalmas mind egyéni és társas szórakozásra, mind pedig az anyanyelv megszerettetésére, a nyelvérzék fejlesztésére, csiszolására.
Adatok

Megjelenés dátuma:
2012
Oldalszám:
528
Kötés típusa:
keménytáblás
Formátum:
B/5
Szerző:
Grétsy László
Sorozatszám:
26
Gyártó:
TINTA Könyvkiadó
Ean:
9786155219269
5 990 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!