Népi mondókák

Népi mondókák
  • Népi mondókák
  • Népi mondókák

Ide kattintva elolvashatja a könyv előszavát

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

A kötet a gazdag és változatos magyar gyermekfolklór legjellemzőbb és legkedveltebb "hagyományos"darabjait tartalmazza, tematikus fejezetekbe csoportosítva. A kiadvány a csecsemőkortól a kisiskoláskorig használható a gyermekek nevelésében.

A Népi mondókák című könyvben a gazdag és változatos magyar gyermekfolklór legjellemzőbb és legkedveltebb "hagyományos"darabjait válogattuk össze, tematikus fejezetekbe csoportosítva. A kiadvány a csecsemőkortól a kisiskoláskorig használható a gyermekek nevelésében.

Az itt közreadott mondókákat és dalocskákat azért nevezzük "hagyományosnak", mert már 100– 150 évvel ezelőtt is ismerték és használták gyermekkorukban – mindig a megfelelő helyzethez igazítva – nagyszüleink és dédszüleink, akár falun, akár városon éltek.

A válogatásban megtalálhatók a dajkarímek, a mondókák, a csúfolók, a kiszá&shymoló versikék, a csalimesék mellett a nyelvtörők és a köszöntőversikék is. A közre&shyadott anyag felhasználását 50 kotta segíti.

Szülők és pedagógusok látni fogják, hogy az ölbeli gyermekek szeretetteljes dajkálására fordított idő busásan megtérül, és a gyermekekkel való játék, közös éneklés olyan erős érzelmi kötődést teremt, olyan nyelvi és mentális nevelést tesz lehetővé, ami a fejlődő gyermek egész személyiségére, életére kihat.

Ne felejtsük el, hogy a szájról szájra hagyományozódó népköltészet szerves része, mondhatni: táptalaja nemzeti, anyanyelvi kultúránknak. Rajtunk is múlik, hogy ez az évszázados hagyomány eleven marad-e a 21. században.

A kötethez Küllős Imola, az MTA doktora írt bevezető tanulmányt és nyújtott szakmai segítséget Laza Dominikának a gyűjtés elrendezésében.

Adatok

Megjelenés dátuma:
2013
Oldalszám:
176
Kötés típusa:
puhafedeles
Formátum:
A/5
Alcím:
Hagyományos dajkarímek, gyermekmondókák, dalok és köszöntőversikék
Szerző:
Küllős Imola, Laza Dominika
Sorozatszám:
26
Gyártó:
TINTA Könyvkiadó
Ean:
9789637094163
-20%
2 990 Ft2 392 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!