Középkori szentek bölcsességei

Középkori szentek bölcsességei
  • Középkori szentek bölcsességei
  • Középkori szentek bölcsességei

Ide kattintva elolvashatja a könyv előszavát

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

Az Iránytű sorozat e kötete a középkorba kalauzolja el az olvasót, azon belül is a kolostorok és szerzetesek világába. A helyes, erkölcsös életre és Isten követésére vonatkozó útmutatások szerepelnek a kötetben a 9–15. század között élt, szentté avatott papoktól, pápáktól, egyszerű szerzetesektől.

A szerzők között találhatunk olyan, széles körben is ismert neveket, mint Assisi Szent Ferenc vagy Páduai Szent Antal, azonban a köztudatban talán kevéssé jelen lévő szentek gondolataival is megismerkedhetünk, mint például Szent Viktorról nevezett Hugó.

A kötet végén a szentek rövid életrajzai állnak, így az olvasó könnyebben elhelyezheti őket térben és időben. A tematikus elrendezés révén egyszerűen kikereshető, hogy egy-egy témában mely szentek fogalmaztak meg intelmeket.

A kötetben szereplő szerzők kortársaikat szándékozták a jó útra terelni vagy ott tartani. A kiadványt ezért ajánljuk a középkor iránt érdeklődők számára is, hiszen árnyalt képet kaphatunk az akkori emberek mindennapjairól, vallásos gondolkodásáról.

Adatok

Megjelenés dátuma:
2019
Oldalszám:
206
Kötés típusa:
puhafedeles
Formátum:
A/5
Alcím:
1780 útmutatás a helyes élethez
Szerkesztő:
Kiss Bernadett
Gyártó:
TINTA Könyvkiadó
Ean:
9789634092049
-20%
2 490 Ft1 992 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!