Kiltix 53 cm Bolha - Kullancs Elleni Nyakörv Közepes Kutyáknak

Kiltix 53 cm Bolha - Kullancs Elleni Nyakörv Közepes Kutyáknak

Kiltix Bolha és Kullancs Elleni Nyakörv 38 cm

A Kiltix nyakörv két hatóanyaga gyorsan, már a felhelyezés után 24 órával védelmet biztosít a test minden pontján. A Kiltix nyakörv két hatóanyaga különlegesen hosszú, akár 7 hónapig tartó védelmet biztosít kutyájának a kullancsok és bolhák ellen. A hagyományos nyakörvek párolgásos hatásmechanizmusától eltérően a Kiltix nyakörv hatóanyagai egyenletesen szabadulnak fel a nyakörvből és a kutya mozgása révén rövid idő alatt a test legtávolabbi pontjára is eljutnak. A hatóanyagok megújulásának biztosítására a Kiltix nyakörvet folyamatosan kell viselni, így a nyakörv hatékony a pihenés időszakában és futás közben is.

Összetétel: - Propoxur 4,500 gr - Flumetrin 1,013 gr.

Javallat: A készítmény kutyák kullancs, valamint bolhafertőzésének megelőzésére és megszüntetésére alkalmas. A nyakörv a feltétel után 24 órával fejti ki hatását. A kullancsok és bolhák ellen folyamatos viselés során 7 hónapon keresztül hatásos. A hatékonyság szintjét és időtartamát befolyásolja a kutya szőrzetének állapota és hosszúsága, a kutya aktivitása, a fertőzöttség mértéke.

Ellenjavallat: Beteg vagy lábadozó állatokon ne alkalmazzuk. Nagy felületű bőrsérülés esetén se alkalmazzuk.

Mellékhatások: A nyakörv felhelyezését követő első napokban enyhe viszketés léphet fel. Túlérzékenység esetén a nyakörvet azonnal le kell venni. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, az alkalmazási utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Adagolás, alkalmazási mód(ok) célállat fajonként: Csak külsőleges alkalmazásra! - Kistestű kutyákra egy darab 38 cm hosszú nyakörv helyezendő. - Közepes testű kutyákra egy darab 53 cm hosszú (30,2 gr) nyakörv helyezendő. - Nagytestű kutyákra egy darab 70 cm hosszú (45 gr) nyakörv helyezendő.

Felhasználási javaslat: Válasszuk ki a kutya nyakméretének megfelelő hosszúságú nyakörvet. Vegyük ki a nyakörvet a védőcsomagolásból. A nyakörv belső felületéről távolítsuk el az esetleges gyártási maradékot. Lazán helyezzük fel az állat nyakára, és a nyakörv végét dugjuk át a bújtatón. Jó felhelyezésnél a nyak bőre és a nyakörv között kétujjnyi hely marad. A felbontást követően a nyakörvet azonnal tegyük fel a kutyára. A Kiltix nyakörvet folyamatosan kell hordani. Hatékony a pihenés időszakában és futás alatt is. Egyedi esetekben előfordulhat, hogy a nyakörv viselése alatt kullancsfertőződést tapasztalunk. A kullancs megtelepszik a kutyán, de legkésőbb 3 nap alatt elpusztul, általában anélkül, hogy vért szívott volna.

Hasznos tanácsok: A nyakörv hatékonyságának hossza függ a szőrzet hosszától, sűrűségétől és állapotától, valamin a fertőzöttség mértékétől. Szükség szerint hamarabb cserélje a nyakörvet, ha a hatékonyságát elvesztette. Szennyezet, koszos, zsíros szőrű kutyákat a tökéletes védelem érdekében javasolt samponos fürdetéssel előkezelni. Fürdetés vagy úsztatás előtt távolítsa el a nyakörvet és csak a szőrzet száradása után helyezze vissza. Az ismételt nedvesség hatására a nyakörv hatékonysága változhat. A bolhák petéi a kutya alomanyagában (fekhelye) és környezetében (szőnyegek, függönyök, stb). találhatóak, így ezeket a megfelelő rovarölő szerrel rendszeresen kell kezelni és alaposan porszívózni. Ezekkel az óvintézkedésekkel csökkentheti a környezet bolhafertőzöttségét és megnövelheti a nyakörv újrafertőződés elleni hatékonyságát.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: Élelmiszer-termelő állatokon nem alkalmazható! Különleges tárolási előírások: Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni! 30 Celsius fok alatt tárolandó! Csak a dobozon feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!

Különleges figyelmeztetés(ek): Élelmiszerektől, italoktól, valamint takarmányoktól elkülönítve tárolandó. A nyakörv viselése alatt más inszekticid szerrel ne kezeljük a kutyát. Ha a karbamát mérgezés klinikai tüneteit tapasztalják, a propoxur ellenszerét atropin-szulfátot kell beadni, tüneti kezelés mellett. A flumetrinnek nincs ellenszere.

Munkavédelmi óvórendszabályok: A felhelyezés alatt igyekezzünk a nyakörvet minél rövidebb ideig érinteni. A nyakörv felhelyezését követően bő vízzel alaposan mossunk kezet. A nyakörv összetevői iránt érzékenyek ne érintsék a nyakörvet. A nyakörvet hordó kutyákat nem szabad kisgyermekek közelébe engedni! Gyermekeket ne engedjünk játszani a nyakörvvel! A Kiltix nyakörv a halakra és a méhekre toxikus A nyakörv nem kerülhet bele sem a szennyvíz-, sem a háztartási vízhálózatba! A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. Eltarthatóság: A csomagoláson feltüntetetett időpontig. Kiszerelés: 1 db nyakörv többrétegű fóliában és papírdobozban.

Törzskönyvi szám: 250/1999. Gyártási tétel felszabadításáért felelős gyártó: KVP, Pharma- und Veterinär-Produkte GmbH. Kiel, (Németország).

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Bayer Hungária Kft. (Budapest). Használati utasítás utolsó jóváhagyásának dátuma: 2008 március 13. Forrás: A termék használati utasítása.

Adatok

Gyártó:
Bayer
EAN kód:
4007221028604
Méret-:
53 cm
Márka név:
Kiltix
6 588 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!