Hecht 3816 léghűtő, 160 w

Hecht 3816 léghűtő, 160 w
  • Hecht 3816 léghűtő, 160 w

Termék tulajdonságai:

feszültség 230 V/50 Hzvíztartály térfogata16 l
teljesítmény160 Wlevegő térfogata300 m³/h
tömeg14 kgosztályClimate T

A Hecht 3816 léghűtő az egyszerű párologtatási elv alapján működik. A léghűtő alsó részében egy 16 literes víztartály található. A készülék tartozéka két hűtőközeg-patron is, melyek normál fagyasztóban fagyaszthatóak, majd a víz tartályba helyezhetőek a hatékonyság növelésének érdekében. A vizet ezután szivattyúzza a hűtőrendszerbe, ahol lehűti és párásítja az egységen áthaladó levegőt. A felesleges vizet ezután visszavezeti a tartályba.

A léghűtő használható ventilátor, párásító és hűtő üzemmódban valamint ionizáló funkcióban. A légáramlási sebesség három fokozatban állítható be. A készülék a mellékelt távszabályzóval is üzemeltethető. Többek között időzítő funkcióval és vizszintjelzővel is rendelkezik.

A léghűtő működési elve:
Működési elvük összetettebb, mint a ventilátoroké, de még mindig a természetben is létező jelenségeken alapszik. Mindenkinek ismerős az érzés, amikor a vízből kijőve, az enyhe szél hatására is dideregni kezdünk, mert testfelületünk hűlni kezd. Ez egy egyszerű fizikai jelenségből adódik: a párolgás hőelvonással jár, így a rólunk folyamatosan elpárolgó víz hőt von el, tehát a párolgás folyamatosan hűt, és a szél gyorsítja is a folyamatot.
Ezen a jelenségen alapul az un. léghűtő berendezések működési elve. Hűtési teljesítményük természetesen nem vonható össze a légkondícionálókéval, bár már képesek az átfúvatott levegő hűtésére, itt már valódi hőelvonás történik. A léghűtő készülékek által kifújt levegő valóban hűvösebb néhány Celsius fokkal, mint a beszívott. Működésük során vizet párologtatnak el egy textil henger segítségével, és ventilátorral áramoltatják át a levegőt a rendszeren.
A környezetihez képest körülbelül 4-7 fokkal alacsonyabb hőmérsékletű levegőt képesek kifújni. A hűtési hatásfok növelésére jeget is tehetünk a jégtartályba és így nagyobb hűtési hatásfok érhető el a jég felolvadásáig.
Mivel a működés a párolgási hőelvonás elvén alapul, ezért a léghűtők párásítók is egyben, hiszen a víztartályból vizet párologtatnak a helyiségbe. A száraz levegőjű helyeken kimondottan hasznos is lehet.

A kényelem növelése érdekében a léghűtő levegő ionizáló funkcióval is rendelkezik:
Ventilátor esetén a levegő ionizálását negatív ionokkal lehet aktiválni. Miért olyan kedvezőek a negatív ionok a szervezetünk számára? A természetben mind negatív, mind pozitív ionok megtalálhatóak a levegőben, melynek megközelítő aránya egyenlő. Ez az egyensúly gyakran felborul abban a környezetben amelyben élünk. Ebben jelentős szerepet töltenek be az elektronikus eszközök, televíziók, számítógépek, nyomtatók, fénymásolók és egyéb berendezések, amelyeket otthon vagy épp a munkahelyünkön használunk. Ezek mind jelentősen növelik a pozitív ionok jelenlétét.

A szervezet pozitív ionjai nyilvánvalóan károsak. A szabad gyökökkel együtt sejt-oxidációt okoznak, ami károsan hat a szervezetünkre és öregedést eredményez. Ezek növelik a vér sav tartalmát, ami fáradtságot, gyengeséget, koncentráció zavart, légzési nehézséget, alvászavarokat, vérnyomás emelkedést és sok más problémát okoznak. Az idegrendszer és az immunrendszer gyengül a hosszú távú pozitív ionokkal való érintkezés során és a sejtek rákos megbetegedéséhez vezetnek.

A negatív ionok semlegesítik a pozitív ionokat. A természetben a negatív ionok száma nő, például egy vihar során. Mindannyian tudjuk, hogy egy vihar után mennyivel tisztább a levegő, jobb lélegezni, frissebbnek érezzük magunkat. A negatív ionok támogatják az immunrendszert, csökkentve a szabad gyökök előfordulását. Az ionizátornak köszönhetően jobb mentális közérzet, jobb koncentráció és jobb teljesítmény érhető el. A negatív ionok megkönnyítik a légzést, csökkentik a fáradtságot és biztosítják a nyugodt alvást.

Adatok

Gyártó:
Hecht
Termékverzió:
Hecht 3816 léghűtő, 160 w
Gyártói Cikkszám:
HECHT-3816
Szállítói cikkszám:
HECHT3816
Normál szállítás:
Ingyenes
Prémium szállítás:
5500 Ft
EAN kód:
8595614925600
55 990 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!