Hecht 3804 léghűtő, 75 w

Hecht 3804 léghűtő, 75 w

Termék tulajdonságai:

feszültség 230 V/50 Hzvíztartály térfogata4 l
teljesítmény75 Wlevegő térfogata252 m³/h
tömeg4,5 kgosztályClimate T

A Hecht 3804 léghűtő az egyszerű párologtatási elv alapján működik. A léghűtő alsó részében egy 4 literes víztartály található. A készülék tartozéka a hűtőközeg-patron is, mely normál fagyasztóban fagyasztható, majd a víz tartályba helyezhető a hatékonyság növelésének érdekében. A vizet ezután szivattyúzza a hűtőrendszerbe, ahol lehűti és párásítja az egységen áthaladó levegőt. A felesleges vizet ezután visszavezeti a tartályba.

A léghűtő használható ventilátor, párásító valamint hűtő üzemmódban is. A légáramlási sebesség három fokozatban állítható be.

A léghűtő működési elve:
Működési elvük összetettebb, mint a ventilátoroké, de még mindig a természetben is létező jelenségeken alapszik. Mindenkinek ismerős az érzés, amikor a vízből kijőve, az enyhe szél hatására is dideregni kezdünk, mert testfelületünk hűlni kezd. Ez egy egyszerű fizikai jelenségből adódik: a párolgás hőelvonással jár, így a rólunk folyamatosan elpárolgó víz hőt von el, tehát a párolgás folyamatosan hűt, és a szél gyorsítja is a folyamatot.
Ezen a jelenségen alapul az un. léghűtő berendezések működési elve. Hűtési teljesítményük természetesen nem vonható össze a légkondícionálókéval, bár már képesek az átfúvatott levegő hűtésére, itt már valódi hőelvonás történik. A léghűtő készülékek által kifújt levegő valóban hűvösebb néhány Celsius fokkal, mint a beszívott. Működésük során vizet párologtatnak el egy textil henger segítségével, és ventilátorral áramoltatják át a levegőt a rendszeren.
A környezetihez képest körülbelül 4-7 fokkal alacsonyabb hőmérsékletű levegőt képesek kifújni. A hűtési hatásfok növelésére jeget is tehetünk a jégtartályba és így nagyobb hűtési hatásfok érhető el a jég felolvadásáig.
Mivel a működés a párolgási hőelvonás elvén alapul, ezért a léghűtők párásítók is egyben, hiszen a víztartályból vizet párologtatnak a helyiségbe. A száraz levegőjű helyeken kimondottan hasznos is lehet.

Adatok

Gyártó:
Hecht
Termékverzió:
Hecht 3804 léghűtő, 75 w
Gyártói Cikkszám:
HECHT-3804
Szállítói cikkszám:
HECHT3804
Normál szállítás:
1290 Ft
Prémium szállítás:
2300 Ft
EAN kód:
8595614925587
17 990 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!