Ezópus meséi - 50 állatmese angolul és magyarul nyelvtanulók számára

Ezópus meséi - 50 állatmese angolul és magyarul nyelvtanulók számára
  • Ezópus meséi - 50 állatmese angolul és magyarul nyelvtanulók számára
  • Ezópus meséi - 50 állatmese angolul és magyarul nyelvtanulók számára

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

Túl gyakran becsüljük le azokat a dolgokat, amelyek a leghasznosabbak számunkra. – Too often we despise the very things that are most useful to us. • A lassú, de kitartó nyeri meg a versenyt. – Slow and steady wins the race. • A rossz jellem magában hordozza a büntetését. – A bad temper carries with it its own punishment.

Három megfontolandó tanulság abból az ötvenből, melyek e kötet angolul és magyarul párhuzamosan közölt meséinek végén találhatók. Ezópus tanító jellegű állatmeséi közül néhány szinte mindenki számára ismert (pl. A róka és a varjú, A nyúl és a teknősbéka), ám biztosan akad jó pár, ami még ismeretlen az olvasóközönség előtt. A TINTA Könyvkiadó ezt orvosolandó most ötven mesét ad közre Ezópus meséi című kétnyelvű kötetében.
Ezek a mesék olyan általános emberi viszonyokról, társadalmi és politikai berendezkedésekről szólnak, melyek mozgatórugói, alapstruktúrái évszázadok óta mit sem változtak. Ma is magunkra ismerhetünk egy-egy szereplő viszontagságairól vagy épp szerencsés megmeneküléséről, okosan megoldott konfliktusáról olvasva.
Jelen kötet két nyelven, a magyar mellett angolul is elénk tárja Ezópus meséit, így az élményalapú nyelvtanulás, nyelvgyakorlás alapvető eszköze lehet. A kiadvány forrásául szolgáló kötet 1928‑ban jelent meg Londonban.
A mesék mellett expresszív metszetek is segítik a tanulságok befogadását, belsővé tételét. Ajánljuk a kötetet mindenkinek, aki szívesen elmerülne az ókori görög meseirodalom egy meghatározó szeletében úgy, hogy közben saját magáról és a világhoz való viszonyáról is gondolkodhat.

Adatok

Megjelenés dátuma:
2022
Oldalszám:
140
Kötés típusa:
puhafedeles
Formátum:
A/5
Alcím:
50 állatmese angolul és magyarul nyelvtanulók számára
Gyártó:
TINTA Könyvkiadó
Ean:
9789634093435
-20%
2 990 Ft2 392 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!